Ľahko sa pripravuje, nemusíte tráviť veľa času v kuchyni a je veľmi chutný!
Prísady:
cesto:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 5 lyžíc cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 2 lyžice kakaového prášku
- 2 lyžice studenej vody
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
krém:
- 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
- 3 dl mlieka
- 3 lyžíc cukru
- 2 vrecúška vanilkového cukru
- 2 dl smotany
- 2 vrecká smetafix
Ešte potrebujeme:
- 2 dl smotany na šľahanie
- 50 g tmavej čokolády
Postup:
Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý snehu. Zmiešajte žĺtky s cukrom, pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a vodu, vymiešame do hladka. Potom opatrne primiešame tuhý sneh. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri teplote 180°C asi 35 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Pudingový prášok zmiešame s trochou studeného mlieka, zvyšné mlieko a cukor dajte variť, keď začne vrieť, pridajte rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Nechajte vychladnúť. Smotanu a smetafix vyšľaháme do tuha, primiešame vanilkový cukor. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s vychladnutým pudingom. Krém navrstvíme na vychladnutý plát a zarovnáme.
Vyšľaháme 2 dl smotany do tuha a navrstvíme na vanilkový krém. Vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply