Potrebujeme na cesto:
- 210g hladkej múky
- 70g práškový cukor
- 140g maslo
- 30g kakao
- 2 vaječné žĺtky
- Vanilka
- Citrónová kôra
Ako na to:
- Z ingrediencií si vypracujeme hladké cesto.
- Cesto necháme v chladničke odpočinúť aspoň 24 hodín.
- Vyvaľkáme si cesto a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
- Koláčiky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme cca 7 až 10minút pri 180°C.
- Koláčiky necháme vychladnúť a rozdelíme ich na 2 polovice.
- Na prvú polku koláčikov natrieme čokoládovú polevu a prilepíme polku olúpanej mandle.
- Na druhú polku natrieme pripravenú plnku.
- Koláčiky zlepíme.
Plnka – potrebujeme:
- 300ml šľahačkovej smotany
- 30g polohrubej múky
- 1 vaječný žĺtok
- 150g kvalitnej čokolády
- 250g masla
Plnka – postup práce:
- Smotanu zohrejeme, nalámeme do nej čokoládu a rozpustíme.
- Za stáleho miešania pridáme polohrubú múku a povaríme.
- Stiahneme z plameňa a pridáme jeden žĺtok a poriadne vymiešame.
- Hmotu schladíme a primiešame maslo.
- Plnku necháme v chladničke zatuhnúť a potom ňou plníme koláčiky pomocou cukrárenského vrecúška.
Dobrú chuť.
Leave a Reply