Čokoládový sen s višňami.

ČIERNÁ ČEREŠŇA.

Ak hľadáte zákusok, ktorý spája výraznú chuť kakaa, jemný krém a sladkokyslé višňové prekvapenie, Čierna čerešňa vás očarí už po prvom súste. Tento dezert nielen skvele vyzerá, ale ukrýva aj malé sladké tajomstvo v každej vrstve.

Ingrediencie:

Cesto (korpusy):

  • 150 ml kyslej smotany
  • 4 žĺtky
  • 1 čajová lyžička amoniaku (jedlá sóda s kvapkou octu ako náhrada)
  • 200 g hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 120 g kryštálového cukru

Postup:

Všetky suroviny dobre premiešajte, kým nevznikne jednotné cesto. Rozdeľte ho na dve časti a vyformujte dva pláty. Pečte pri teplote 180 °C, kým nie sú upečené (cca 10–15 minút, podľa rúry).

Guľôčky (čokoládovo-višňová náplň):

  • 100 g masla (mäkkého)
  • 1 žĺtok
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 150 g hladkej múky

Postup:

Z uvedených surovín vypracujte mäkké, poddajné cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte odpočívať v chladničke 30 minút. Potom cesto rozdeľte na malé kúsky.

Do každého kúska  zabaľte:

  • jednu višňu (mrazenú môžete najprv obaliť v škrobe alebo kukuričnom škrobe)
  • kúsok horkej čokolády

Vytvarujte malé guľôčky a pečte pri 180 °C, kým jemne nestmavnú (cca 10 minút).

Krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie (min. 35 % tuku)
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • stužovač šľahačky (1 balenie na 500 ml smotany)

Postup:

Vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom. Keď začne hustnúť, pridajte kondenzované mlieko a stužovač podľa návodu. Dobre vyšľahajte do pevného krému.

Zloženie zákusku:

Na spodok položíme spodný kakaový korpus. Natrieme vrstvu  krému. Do krému uložíme pečené čokoládovo – višňové guľôčky. Na to opäť navrstvíme vrstvu krému, položíme horný kakaový plát.  Na vrch natrieme zvyšný krém alebo potrieme polevou podľa chuti.

Zákusok nechajte dobre vychladnúť a odležať v chladničke aspoň 4–6 hodín, ideálne cez noc.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*