Milovníci čučoriedok si zamilujú túto jednoduchú a skvelú pochúťku. Úžasný koláčik!
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 6 lyžíc cukru
- 30 dkg čučoriedok
- 1 vanilkový struk
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na polevu:
- 15 dkg bielej čokolády
- 2 vrecká vanilkového cukru
- 2 lyžičky masla
Príprava:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, prášok do pečiva a vyškrabeme vnútro vanilkového struku potom vmiešame tuhý sneh.
Umyté čučoriedky scedíme a vmiešame do cesta, vymastíme dve formy na srnčí chrbát a nalejeme do nich cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 40 minút.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme vanilkový cukor a maslo a potrieme ňou koláčiky. Necháme vychladnúť a keď čokoláda stuhne, môžete nakrájať. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply