Čučoriedková piškóta s bielou polevou – skvelý a jednoduchý koláč, ktorý nikdy nesklame!

Milovníci čučoriedok si zamilujú túto jednoduchú a skvelú pochúťku. Úžasný koláčik!

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 6 lyžíc cukru
  • 30 dkg čučoriedok
  • 1 vanilkový struk
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na polevu:

  • 15 dkg bielej čokolády
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 2 lyžičky masla

Príprava:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, prášok do pečiva a vyškrabeme vnútro vanilkového struku  potom vmiešame tuhý sneh.

Umyté čučoriedky scedíme a vmiešame do cesta, vymastíme  dve formy na srnčí chrbát a nalejeme do nich cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre  pri teplote 180°C asi 40 minút.

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme vanilkový cukor a maslo a potrieme ňou koláčiky.  Necháme vychladnúť a  keď čokoláda stuhne, môžete  nakrájať. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*