Čučoriedkový koláč s ricottou.

Tento jednoduchý a jemný koláč s ricottou a čučoriedkami si zamilujete pre jeho vláčnu textúru a vyváženú chuť. Skvele sa hodí ako dezert ku káve alebo sladké pohostenie pre návštevu.

Na konci príspevku nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať! 

Ingrediencie na cesto:

  • 4 vajcia
  • 170 g kryštálového cukru
  • 75 ml rastlinného oleja
  • 150 ml teplej vody
  • 280 g hladkej múky

Ingrediencie na plnku:

  • 1 vajce
  • 300 g ricotty
  • 30 g hladkej múky (približne 2 PL)
  • 50 g práškového cukru (približne 3 PL)
  • 200 g čučoriedok

Na posypanie:

  • práškový cukor podľa chuti

Postup:

Príprava cesta:

V miske vyšľahajte 4 vajcia s cukrom do peny. Pridajte olej a teplú vodu, premiešajte. Postupne prisypávajte múku a dobre vymiešajte do hladkého cesta.

Príprava plnky:

V samostatnej miske zmiešajte ricottu, vajce, múku a práškový cukor. Dobre premiešajte, aby vznikla hladká zmes.

Zostavenie koláča:

Cesto nalejte do vymasteného alebo papierom vystlaného pekáča s rozmermi približne 27 × 18 cm. Na vrch rovnomerne rozotrite ricottovú plnku. Posypte čučoriedkami.

Pečenie:

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Koláč je hotový, keď špáradlo zapichnuté do stredu vyjde čisté.

Dokončenie:

Po vychladnutí posypte práškovým cukrom a podávajte.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*