
Tento jednoduchý a jemný koláč s ricottou a čučoriedkami si zamilujete pre jeho vláčnu textúru a vyváženú chuť. Skvele sa hodí ako dezert ku káve alebo sladké pohostenie pre návštevu.
Na konci príspevku nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie na cesto:
- 4 vajcia
- 170 g kryštálového cukru
- 75 ml rastlinného oleja
- 150 ml teplej vody
- 280 g hladkej múky
Ingrediencie na plnku:
- 1 vajce
- 300 g ricotty
- 30 g hladkej múky (približne 2 PL)
- 50 g práškového cukru (približne 3 PL)
- 200 g čučoriedok
Na posypanie:
- práškový cukor podľa chuti
Postup:
Príprava cesta:
V miske vyšľahajte 4 vajcia s cukrom do peny. Pridajte olej a teplú vodu, premiešajte. Postupne prisypávajte múku a dobre vymiešajte do hladkého cesta.
Príprava plnky:
V samostatnej miske zmiešajte ricottu, vajce, múku a práškový cukor. Dobre premiešajte, aby vznikla hladká zmes.
Zostavenie koláča:
Cesto nalejte do vymasteného alebo papierom vystlaného pekáča s rozmermi približne 27 × 18 cm. Na vrch rovnomerne rozotrite ricottovú plnku. Posypte čučoriedkami.
Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Koláč je hotový, keď špáradlo zapichnuté do stredu vyjde čisté.
Dokončenie:
Po vychladnutí posypte práškovým cukrom a podávajte.
Leave a Reply