
POTREBUJEME:
- 800 g cuketa
- 250 g múka polohrubá
- 1/2 KL soľ
- 1 ks vajce
- 400 g bryndza
- 200 g kyslá smotana
Cuketu očistíme, odstránime z nej semienka a nastrúhame ju na jemno, prípadne rozmixujeme.
Cuketu zmiešame s múkou, vajíčkom a jemne osolíme. Vznikne cestíčko, ktoré drží pokope, ale nie je príliš tuhé. Vždy je lepšie dosypať radšej múku postupne, než to s ňou prehnať, aby neboli halušky tvrdé. Najlepšie je vždy jednu malú halušku uvariť a ochutnať, či je dosť slaná a nerozpadá sa.
Cuketové halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkáme až vyplávajú na povrch a ešte minútku prevaríme.
Halušky vyberieme cedníkom do misky a premiešame s bryndzou a so smotanou. Už len uškvariť poctivú slaninku a môžeme podávať.
(foto: redakcia súkromný archív)
Zdieľajte tento skvelý recept aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply