Cuketové placky plnené mozzarellou, paradajkami a rukolou!

Ľahké, zdravé a neuveriteľne chutné!

Ingrediencie na placky:

  • 2 cukety, nastrúhané
  • 2/3 šálky strúhaného syra (najlepšie gouda alebo čedar)
  • 2/3 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 vajce
  • 2 a 1/2 šálky strúhanky
  • 1 PL čerstvého pažítky, nadrobno nasekanej
  • 1/2 ČL cesnakového prášku
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL sladkej papriky

Ingrediencie na plnku:

  • Čerstvé paradajky, nakrájané na kolieska
  • Čerstvá mozzarella, nakrájaná na kolieska
  • Rukola
  • Extra panenský olivový olej

Postup:

1. Príprava cesta:

Nastrúhanú cuketu mierne osolíme a necháme pár minút odstáť, aby pustila vodu. Potom ju dôkladne vyžmýkame cez utierku alebo sitko.

V miske zmiešame cuketu, strúhaný syr, parmezán, vajce, strúhanku, pažítku, cesnakový prášok, soľ a papriku. Miešame, kým nevznikne kompaktná hmota.

Zo zmesi tvarujeme tenké placky – buď rukami alebo pomocou formy na rovnomerný tvar.

Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Tortilly pečieme 3–4 minúty z každej strany, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé.

Na každú hotovú tortillu poukladáme plátky paradajky, mozzarelly a rukolu. Pokvapkáme olivovým olejom.

Podávame ešte teplé ako ľahký obed, večeru alebo chutnú desiatu.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*