
Ľahké, zdravé a neuveriteľne chutné!
Ingrediencie na placky:
- 2 cukety, nastrúhané
- 2/3 šálky strúhaného syra (najlepšie gouda alebo čedar)
- 2/3 šálky strúhaného parmezánu
- 1 vajce
- 2 a 1/2 šálky strúhanky
- 1 PL čerstvého pažítky, nadrobno nasekanej
- 1/2 ČL cesnakového prášku
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL sladkej papriky
Ingrediencie na plnku:
- Čerstvé paradajky, nakrájané na kolieska
- Čerstvá mozzarella, nakrájaná na kolieska
- Rukola
- Extra panenský olivový olej
Postup:
1. Príprava cesta:
Nastrúhanú cuketu mierne osolíme a necháme pár minút odstáť, aby pustila vodu. Potom ju dôkladne vyžmýkame cez utierku alebo sitko.
V miske zmiešame cuketu, strúhaný syr, parmezán, vajce, strúhanku, pažítku, cesnakový prášok, soľ a papriku. Miešame, kým nevznikne kompaktná hmota.
Zo zmesi tvarujeme tenké placky – buď rukami alebo pomocou formy na rovnomerný tvar.
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Tortilly pečieme 3–4 minúty z každej strany, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé.
Na každú hotovú tortillu poukladáme plátky paradajky, mozzarelly a rukolu. Pokvapkáme olivovým olejom.
Podávame ešte teplé ako ľahký obed, večeru alebo chutnú desiatu.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply