Cuketové rolky so šunkou a syrom.

Skvelé predjedlo alebo ľahké jedlo – rýchle, chutné a šťavnaté!

Ingrediencie:

Na cuketový základ:

  • 3 stredne veľké cukety (cca 500 g), nastrúhané
  • 3 veľké vajcia
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 60 g hladkej múky alebo mandľovej múky (pre low-carb verziu)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL sušeného oregana (alebo talianskej bylinkovej zmesi)

Na plnku:

  • 6–8 plátkov šunky (tenko nakrájaných)
  • 6–8 plátkov syra (napr. mozzarella, provolone alebo ementál)
  • 1/2 šálky strúhaného syra (voliteľné – pre extra šťavnatosť)

Na ozdobenie (voliteľné):

  • Čerstvá petržlenová vňať alebo bazalka, jemne nasekaná
  • Trochu strúhaného parmezánu

Postup:

Predhrejte rúru na 190 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a jemne ho potrite olejom alebo maslom.

Pripravte cuketový základ:

Nastrúhajte cukety, zabaľte ich do čistej kuchynskej utierky alebo gázy a dôkladne vyžmýkajte čo najviac tekutiny.

V miske zmiešajte cukety, vajcia, parmezán, múku, soľ, čierne korenie a oregano. Miešajte, kým nezískate jednotnú hmotu.

Upečte základ:

Hmotu rovnomerne rozotrite na pripravený plech do tvaru tenkého obdĺžnika.

Pečte 20–25 minút, kým podklad nestuhne a nezačne jemne zlatnúť.

Pridajte plnku:

Vyberte z rúry a nechajte 5 minút vychladnúť.
Na upečený základ poukladajte plátky šunky a potom plátky syra.
Ak chcete, posypte povrch ešte strúhaným syrom.

Zrolujte:

Pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte základ do rolády, začnite z jednej strany. Rolujte pevne, ale opatrne, aby sa cesto netrhalo.

Dopečte (voliteľné):

Roládu položte spojom nadol späť na plech a pečte ďalších 5–8 minút, aby sa syr dobre roztopil.

Podávajte:

Nechajte mierne vychladnúť a potom nakrájajte na kolieska.

Ozdobte čerstvým petržlenom alebo bazalkou a podľa chuti posypte trochou parmezánu.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*