
Skvelé predjedlo alebo ľahké jedlo – rýchle, chutné a šťavnaté!
Ingrediencie:
Na cuketový základ:
- 3 stredne veľké cukety (cca 500 g), nastrúhané
- 3 veľké vajcia
- 50 g strúhaného parmezánu
- 60 g hladkej múky alebo mandľovej múky (pre low-carb verziu)
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL čierneho korenia
- 1 ČL sušeného oregana (alebo talianskej bylinkovej zmesi)
Na plnku:
- 6–8 plátkov šunky (tenko nakrájaných)
- 6–8 plátkov syra (napr. mozzarella, provolone alebo ementál)
- 1/2 šálky strúhaného syra (voliteľné – pre extra šťavnatosť)
Na ozdobenie (voliteľné):
- Čerstvá petržlenová vňať alebo bazalka, jemne nasekaná
- Trochu strúhaného parmezánu
Postup:
Predhrejte rúru na 190 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a jemne ho potrite olejom alebo maslom.
Pripravte cuketový základ:
Nastrúhajte cukety, zabaľte ich do čistej kuchynskej utierky alebo gázy a dôkladne vyžmýkajte čo najviac tekutiny.
V miske zmiešajte cukety, vajcia, parmezán, múku, soľ, čierne korenie a oregano. Miešajte, kým nezískate jednotnú hmotu.
Upečte základ:
Hmotu rovnomerne rozotrite na pripravený plech do tvaru tenkého obdĺžnika.
Pečte 20–25 minút, kým podklad nestuhne a nezačne jemne zlatnúť.
Pridajte plnku:
Vyberte z rúry a nechajte 5 minút vychladnúť.
Na upečený základ poukladajte plátky šunky a potom plátky syra.
Ak chcete, posypte povrch ešte strúhaným syrom.
Zrolujte:
Pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte základ do rolády, začnite z jednej strany. Rolujte pevne, ale opatrne, aby sa cesto netrhalo.
Dopečte (voliteľné):
Roládu položte spojom nadol späť na plech a pečte ďalších 5–8 minút, aby sa syr dobre roztopil.
Podávajte:
Nechajte mierne vychladnúť a potom nakrájajte na kolieska.
Ozdobte čerstvým petržlenom alebo bazalkou a podľa chuti posypte trochou parmezánu.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply