Recept na chutný narodeninový koláč, ktorý je obľúbený hlavne medzi deťmi.
PRÍSADY
Piškótový koláč:
- 6 vajec
- 10 dkg polohrubej múky
- 5 dkg kakaového prášku
- 12 dkg cukru
- 1 balíček prášok do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 1,2 l mlieka
- 4 balíčky pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
- 8 PL cukor
- 400g masla
- 1 pohár sterilizovaných broskýň
- 4+1 PL. Nutella
- 50g mletých vlašských orechov
- 50g tmavej čokolády
- maslové sušienky štvorcové
- Z broskyňových pohárov si na dekoráciu odložíme 2 kusy, zvyšok nakrájame na kocky.
Poleva:
- 100g čokolády
- 2 PL oleja
PRÍPRAVA
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny .Pridáme tuhý sneh a premiešame, nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 175 °C asi 15-20 minút. Urobíme test ihlou.Plát rozkrojíme na polovice.
200 ml mlieka zmiešame s pudingovými práškami. Zvyšné mlieko dáme variť a cukrom, keď začne vrieť pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame do hladka. Krém rozdelíme na polovice, do jednej polovice krému dáme nakrájané broskyne. Do druhej polovice krému primiešame pomleté vlašské orechy, nutellu, polámanú čokoládu a premiešame.
Čokoládu roztopíme a zmiešame s olejom do leskla.
Spodný piškótový plát natrieme nutellou a na to dáme čokoládový krém, zakryjeme druhým plátom a natrieme vanilkovo broskyňovým krémom, zarovnáme na vrch poukladáme maslové sušienky, Sušienky polejeme čokoládovou polevou a odložíme na noc do chladničky.
Leave a Reply