Danine rezy, koláčik, ktorý je pomenovaný podľa mojej vnučky a pečiem ho pre ňu každé narodeniny!

Recept na chutný koláč, ktorý je obľúbený hlavne medzi deťmi.

PRÍSADY

Piškótový koláč:

  • 6 vajec
  • 10 dkg polohrubej múky
  • 5 dkg kakaového prášku
  • 12 dkg cukru
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • štipka soli

Krém:

  • 1,2 l mlieka
  • 4 balíčky pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
  • 8 PL cukor
  • 400g masla
  • 1 pohár sterilizovaných broskýň
  • 4+1 PL. Nutella
  • 50g mletých  vlašských orechov
  • 50g tmavej čokolády
  • maslové sušienky štvorcové
  • Z broskyňových pohárov si na dekoráciu odložíme 2 kusy, zvyšok nakrájame  na kocky.

Poleva:

  • 100g čokolády
  • 2 PL oleja

PRÍPRAVA

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny .Pridáme tuhý sneh a premiešame, nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 175 °C asi 15-20 minút. Urobíme test ihlou.Plát rozkrojíme na polovice.

200 ml mlieka zmiešame s pudingovými práškami. Zvyšné mlieko dáme variť a cukrom, keď začne vrieť pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame do hladka. Krém rozdelíme na polovice, do jednej polovice krému dáme nakrájané broskyne. Do druhej polovice krému primiešame pomleté vlašské orechy, nutellu, polámanú čokoládu a premiešame.

Čokoládu roztopíme a zmiešame s olejom do leskla.

Spodný piškótový plát natrieme nutellou a na to dáme čokoládový krém, zakryjeme druhým plátom a natrieme vanilkovo broskyňovým krémom, zarovnáme na vrch poukladáme maslové sušienky, Sušienky polejeme čokoládovou polevou a odložíme na noc do chladničky.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*