Dezert – Čokoládové nebo bez cukru aj pečenia! Prípravu zvládne každý!

Potrebujeme:

  • 100g masla
  • 500g nízkotučného jemného tvarohu
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 300g čokolády na varenie
  • 1 balíček kakaových maslových sušienok

 

Na polevu:

  • 100g čokolády na varenie
  • 150 ml šľahačkovej smotany

 

Ako na to:

  1. Sušienky rozdrvíme na jemný prach pomocouz mixéra alebo ručne.
  2. Pridáme rozpustené maslo a vytvoríme zmes, ktorou vystelieme dno tortovej formy (predým vystlané alobalom alebo papierom na pečenie).
  3. Pre zvýraznenie chutí môžeme pokvapkať zmes rumom alebo kávou.
  4. Nad parou si rozpustíme čokoládu.
  5. V samostatnej miske si vymiešame tvaroh a šľahačkovú smotanu.
  6. Rozpustenú a jemne vychladenú čokoládu primiešame do vytvorenej zmesi.
  7. Zmes nalejeme do formy na pečenie na pripravený sušienkový základ.
  8. Urobíme si polevu zahriatím šľahačkovej smotany, v ktorej rozpustíme čokoládu.
  9. Polevu nalejeme na vrch koláča.
  10. Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.

Dobrú chuť!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*