Do nádoby položila pohár a potom začala zlievať dva cesta… ÚŽASNÝ VÝSLEDOK! Tento recept si hneď uložte…

Tento dezert je jednoducho povedané dvojfarebný, musíte si teda vytvoriť dve rôzne cestá. Na ich prípravu budete potrebovať:

Potrebujeme:

3 vajcia

100 gramov cukru

200 mililitrov mlieka

90 mililitrov slnečnicového oleja

300 gramov polohrubej múky

10 gramov vanilkového cukru

70 gramov kakaa

pol čajovej lyžičky soli

jednu čajovú lyžičku prášku do pečiva

50 gramov vlašských orechov

50 gramov čokoládové piliny

 

Postup:

Najprv si v miske zmiešajte vajcia so soľou a cukrom. K tejto zmesi potom prilejte mlieko a slnečnicový olej a všetko dobre premiešajte. Nasledujúcim krokom je pridanie sypkých ingrediencií, teda múky, vanilkového cukru a prášku do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte do podoby konzistentného cesta. Takto vzniknuté cesto potom rozdeľte na dve polovice a do jednej polovice primiešajte kakao.

Pripravte si tortovú formu a do jej stredu vložte obrátený hrnček či pohárik. Do takto pripravenej formy potom nalejte obe dve cestá, tmavé aj svetlé, každé do jednej polovice. Následne ozdobte vrchnú časť svetlého cesta čokoládovými pilinami a vrchnú časť tmavého cesta posypte orechmi. Formu vložte do rúry predhriatej na sto osemdesiat stupňov a pečte po dobu približne tridsiatich piatich minút. Chutná dvojfarebná torta je hotová a môže sa podávať. S kávou, čajom či pohárom mlieka je úplne dokonalá. Ochutnajte a uvidíte. Torta sa dá samozrejme ozdobiť aj inak ako vlašskými orechmi a čokoládovými kvapkami, použiť môžete tiež mandle, lieskové orechy či najrôznejšie posypy na torty.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojou rodinou a priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*