
Ingrediencie:
Cesto:
- 2 vajcia
- štipka soli
- 8 g vanilkového cukru
- 100 g cukru
- 60 g slnečnicového oleja
- 90 g mlieka
- 1 PL instantnej kávy
- 140 g hladkej múky
- 20 g horkého kakaa
- 7 g prášku do pečiva
Poleva:
- 50 g cukru
- 1 PL instantnej kávy
- 1 PL horkého kakaa
- 200 g mlieka
- 100 g horkej čokolády
- 30 g masla
- trochu mlieka + 1 ČL kukuričného škrobu
Postup:
Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte si formu (vymastite ju alebo vysteľte papierom na pečenie).
Vajcia vyšľahajte so štipkou soli, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte olej, mlieko a instantnú kávu, dobre premiešajte. Do zmesi preosejte múku, kakao a prášok do pečiva, potom jemne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
Nalejte do formy a pečte približne 25 – 30 minút pri 180°C. Urobte si test ihlou.
Medzitým si pripravte polevu: Do hrnca dajte cukor, instantnú kávu, kakao a mlieko, premiešajte a mierne zohrejte. Pridajte nalámanú čokoládu a maslo, miešajte, kým sa nerozpustia.
V troche mlieka rozmiešajte kukuričný škrob, pridajte do zmesi a miešajte, kým poleva nezhustne.
Upečený koláč nechajte chvíľu vychladnúť, potom ho polejte ešte teplou polevou. Nechajte úplne stuhnúť a podávajte. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply