Dobrý čokoládový koláč, ktorý sa topí v ústach! Jednoduchý recept…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 g cukru
  • 60 g slnečnicového oleja
  • 90 g mlieka
  • 1 PL instantnej kávy
  • 140 g hladkej múky
  • 20 g horkého kakaa
  • 7 g prášku do pečiva

Poleva:

  • 50 g cukru
  • 1 PL instantnej kávy
  • 1 PL horkého kakaa
  • 200 g mlieka
  • 100 g horkej čokolády
  • 30 g masla
  • trochu mlieka + 1 ČL kukuričného škrobu

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte si formu (vymastite ju alebo vysteľte  papierom na pečenie).

Vajcia vyšľahajte so štipkou soli, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte olej, mlieko a instantnú kávu, dobre premiešajte. Do zmesi preosejte múku, kakao a prášok do pečiva, potom jemne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

Nalejte do formy a pečte  približne 25 – 30 minút pri 180°C.  Urobte si test ihlou.

Medzitým si pripravte polevu: Do hrnca dajte cukor, instantnú kávu, kakao a mlieko, premiešajte a mierne zohrejte. Pridajte nalámanú čokoládu a maslo, miešajte, kým sa nerozpustia.

V troche mlieka rozmiešajte kukuričný škrob, pridajte do zmesi a miešajte, kým poleva nezhustne.

Upečený koláč nechajte chvíľu vychladnúť, potom ho polejte ešte teplou polevou. Nechajte úplne stuhnúť a podávajte. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*