
Ingrediencie:
Na cesto:
✿ 2 stredne veľké vajcia
✿ 90 g kryštálového cukru
✿ 100 g roztopeného masla
✿ 140 g hladkej múky
✿ 1 ČL prášku do pečiva
✿ marhuľový alebo jahodový džem (na potretie upečeného korpusu)
Na krém:
✿ 350 ml studeného mlieka
✿ 250 ml šľahačkovej smotany
✿ 2 balenia Paradiescreme Vanilla (Dr. Oetker, bez varenia)
✿ 500 g jahôd
Na jahodové želé:
✿ 3 plátky želatíny (cca 5 g)
✿ 250 g jahôd
✿ šťava z 1/2 citróna
✿ cca 2 PL cukru (prispôsobiť chuti)
Postup:
Korpus:
Rúru predhrejte na 170 °C (horný a spodný ohrev).
Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte roztopené (nie horúce) maslo. Vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejte do vymasteného alebo papierom vystlaného plechu (18 × 28 cm). Pečte 15–20 minút dozlatista. Po vychladnutí potrite vrch džemom.
500 g jahôd umyjeme u rozkrojíme na polovicu, jahody uložíme na vychladnutý a džemom natretý korpus.
Vanilkový krém.
Do misy nalejte 350 ml mlieka, 250 ml smotany, pridajte 2 balenia Paradiescreme vyšľahajte podľa návodu (bez varenia). Krém rovnomerne natrite na vychladnutý koláč. Dajte chladiť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Jahodové želé.
Želatínu namočte do studenej vody na 5–10 minút. Medzitým rozmixujte 250 g jahôd, pridajte citrónovú šťavu a cukor podľa chuti.
Zahrejte jahodové pyré (nemusí vrieť), vmiešajte vytlačenú želatínu a dobre premiešajte. Nechajte mierne vychladnúť, potom opatrne nalejte na vychladený krém.
Koláč opäť nechajte chladiť aspoň 1 hodinu, ideálne aj dlhšie. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply