Dokonalý jahodový koláč za pár minút!

Ingrediencie:

Na cesto:

✿ 2 stredne veľké vajcia
✿ 90 g kryštálového cukru
✿ 100 g roztopeného masla
✿ 140 g hladkej múky
✿ 1 ČL prášku do pečiva
✿ marhuľový alebo jahodový džem (na potretie upečeného korpusu)

Na krém:

✿ 350 ml studeného mlieka
✿ 250 ml šľahačkovej smotany
✿ 2 balenia Paradiescreme Vanilla (Dr. Oetker, bez varenia)
✿ 500 g jahôd

Na jahodové želé:

✿ 3 plátky želatíny (cca 5 g)
✿ 250 g jahôd
✿ šťava z 1/2 citróna
✿ cca 2 PL cukru (prispôsobiť chuti)

Postup:

Korpus:

Rúru predhrejte na 170 °C (horný a spodný ohrev).

Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte roztopené (nie horúce) maslo. Vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Cesto vylejte do vymasteného alebo papierom vystlaného plechu (18 × 28 cm). Pečte 15–20 minút dozlatista. Po vychladnutí potrite vrch džemom.

500 g jahôd umyjeme u rozkrojíme na polovicu, jahody uložíme na vychladnutý a džemom natretý korpus.

Vanilkový krém.

Do misy nalejte 350 ml mlieka, 250 ml smotany, pridajte  2 balenia Paradiescreme  vyšľahajte podľa návodu (bez varenia). Krém rovnomerne natrite  na vychladnutý koláč. Dajte chladiť do chladničky aspoň na 1 hodinu.

Jahodové želé.

Želatínu namočte do studenej vody na 5–10 minút. Medzitým rozmixujte 250 g jahôd, pridajte citrónovú šťavu a cukor podľa chuti.

Zahrejte jahodové pyré (nemusí vrieť), vmiešajte vytlačenú želatínu a dobre premiešajte. Nechajte mierne vychladnúť, potom opatrne nalejte na vychladený krém.

Koláč opäť nechajte chladiť aspoň 1 hodinu, ideálne aj dlhšie. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*