
Táto domáca kávová zmrzlina s kúskami horkej čokolády je ideálnym osviežením pre milovníkov kávy aj sladkostí. Pripravíte ju jednoducho a bez zmrzlinovača.
Na konci receptu nájdete video podľa, ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
- 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 3 lyžice instantnej kávy
- 500 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
- 30 g horkej čokolády (na polevu)
Postup:
V hrnci zmiešajte kondenzované mlieko s instantnou kávou. Za stáleho miešania pomaly priveďte k varu a varte, kým zmes mierne nezhustne. Nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.
Medzitým vyšľahajte smotanu na tuhý krém. Vychladnutú kávovú zmes opatrne vmiešajte do šľahačky. Pridajte nasekanú horkú čokoládu (100 g) a všetko dobre premiešajte.
Zmes prelejte do nádoby vhodnej do mrazničky, zakryte a nechajte zmraziť 4–5 hodín.
Pred podávaním si môžete pripraviť čokoládovú polevu: 30 g horkej čokolády roztopte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.
Zmrzlinu servírujte s čokoládovou polevou a podľa chuti ozdobte.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply