Domáca kávová zmrzlina s čokoládou.

Táto domáca kávová zmrzlina s kúskami horkej čokolády je ideálnym osviežením pre milovníkov kávy aj sladkostí. Pripravíte ju jednoducho a bez zmrzlinovača.

Na konci receptu nájdete video podľa, ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

  • 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 3 lyžice instantnej kávy
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády
  • 30 g horkej čokolády (na polevu)

Postup:

V hrnci zmiešajte kondenzované mlieko s instantnou kávou. Za stáleho miešania pomaly priveďte k varu a varte, kým zmes mierne nezhustne. Nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.

Medzitým vyšľahajte smotanu na tuhý krém. Vychladnutú kávovú zmes opatrne vmiešajte do šľahačky. Pridajte nasekanú horkú čokoládu (100 g) a všetko dobre premiešajte.

Zmes prelejte do nádoby vhodnej do mrazničky, zakryte a nechajte zmraziť 4–5 hodín.

Pred podávaním si môžete pripraviť čokoládovú polevu: 30 g horkej čokolády roztopte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.

Zmrzlinu servírujte s čokoládovou polevou a podľa chuti ozdobte.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*