Domáca zmrzlina, ktorá je lepšia ako kupovaná v obchode! Recept, ktorý každý hľadá!

Tento svieži dezert vás prekvapí svojou ľahkosťou a harmonickou kombináciou ovocia, krémovej ricotty a jemnej kyselkavosti citróna. Pripravíte ho jednoducho –  no s maximálnym chuťovým zážitkom.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Zdravá domáca zmrzlina ako z dovolenky.

Ingrediencie:

  • 300 g konzervovaného ananásu (bez šťavy)
  • 1 banán
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 80 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 80 g ricotty
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • Šťava z 1 citróna (cca 30 ml)

Postup:

Príprava ananásu:

Konzervovaný ananás scedíme a šťavu odložíme bokom. Ananás nasekáme nadrobno.

Príprava krému:

V miske rozmixujeme banán, žĺtky, vanilkový cukor a kukuričný škrob do hladkej zmesi.
Zmes prelejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým nezhustne.
Necháme úplne vychladnúť.

Citrónová zmes:

Zo šťavy z jedného citróna získame približne 30 ml, ktorú zmiešame s kondenzovaným mliekom a vyšľaháme do zhustnutia.

Krémová zložka:

Do citrónovej zmesi vmiešame ricottu a dôkladne premiešame.
Následne po častiach primiešavame vychladnutý banánovo-vaječný krém.
Nakoniec jemne zašľaháme smotanu na šľahanie.

Záverečné chladenie:

Hotový dezert preložíme do vhodnej nádoby a vložíme do mrazničky na 2 hodiny.

Tip:
Podávajte jemne rozmrazené ako osviežujúci letný dezert. Výborne chutí s kúskami čerstvého ovocia alebo hoblinami čokolády.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*