
Tento svieži dezert vás prekvapí svojou ľahkosťou a harmonickou kombináciou ovocia, krémovej ricotty a jemnej kyselkavosti citróna. Pripravíte ho jednoducho – no s maximálnym chuťovým zážitkom.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Zdravá domáca zmrzlina ako z dovolenky.
Ingrediencie:
- 300 g konzervovaného ananásu (bez šťavy)
- 1 banán
- 2 žĺtky
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 30 g kukuričného škrobu
- 80 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 80 g ricotty
- 100 ml smotany na šľahanie
- Šťava z 1 citróna (cca 30 ml)
Postup:
Príprava ananásu:
Konzervovaný ananás scedíme a šťavu odložíme bokom. Ananás nasekáme nadrobno.
Príprava krému:
V miske rozmixujeme banán, žĺtky, vanilkový cukor a kukuričný škrob do hladkej zmesi.
Zmes prelejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým nezhustne.
Necháme úplne vychladnúť.
Citrónová zmes:
Zo šťavy z jedného citróna získame približne 30 ml, ktorú zmiešame s kondenzovaným mliekom a vyšľaháme do zhustnutia.
Krémová zložka:
Do citrónovej zmesi vmiešame ricottu a dôkladne premiešame.
Následne po častiach primiešavame vychladnutý banánovo-vaječný krém.
Nakoniec jemne zašľaháme smotanu na šľahanie.
Záverečné chladenie:
Hotový dezert preložíme do vhodnej nádoby a vložíme do mrazničky na 2 hodiny.
Tip:
Podávajte jemne rozmrazené ako osviežujúci letný dezert. Výborne chutí s kúskami čerstvého ovocia alebo hoblinami čokolády.
Dobrú chuť!
Leave a Reply