Domáce pečené taštičky s kuracím mäsom.

Tieto plnené žemličky s kuracím mäsom a syrom sú ideálne ako sýte občerstvenie, ľahký obed či večera. Nadýchané cesto v kombinácii s chutnou korenenou plnkou poteší každého pri stole.

Plnené taštičky s kuracím mäsom a syrom.

Ingrediencie na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • Trochu oregana (voliteľné)
  • 1 lyžica masla
  • 5 g sušeného droždia
  • 150 ml teplého mlieka
  • 1 vaječný bielok

Postup na prípravu cesta:

V miske zmiešajte múku, cukor, soľ a prípadne oregano. Pridajte sušené droždie, teplé mlieko, roztopené maslo a bielok. Vypracujte hladké cesto.

Nechajte kysnúť prikryté na teplom mieste 40 minút.

Plnka:

  • Olivový olej
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 300 g kuracích pŕs (nakrájané na malé kúsky)
  • 1 veľká nastrúhaná mrkva
  • Nasekaná petržlenová vňať
  • Sušený alebo mletý cesnak
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie, kurkuma, zázvor, sladká paprika

Postup na prípravu plnky:

Na olivovom oleji orestujte cibuľu. Pridajte kuracie mäso a opražte do zlatista. Primiešajte mrkvu, cesnak a koreniny. Nakoniec pridajte petržlenovú vňať.

Nechajte zmes vychladnúť.

Na dokončenie:

  • Kečup (voliteľný)
  • Strúhaný syr a mozzarella
  • 1 vaječný žĺtok + 1 lyžička mlieka (na potretie)
  • Sezam na posypanie

Zloženie a pečenie:

Vykysnuté cesto rozvaľkajte a rozdeľte na časti. Naplňte pripravenou zmesou, prípadne pridajte trochu kečupu a syra. Zaviňte alebo uzavrite do tvaru podľa preferencie.

Nechajte ešte 15 minút podkysnúť.

Potrite rozšľahaným žĺtkom s mliekom a posypte sezamom.

Pečte v predhriatej rúre pri 170 °C približne 25 minút.

Tip:

Podávajte teplé. Skvelo chutí ako hlavný chod alebo slané pohostenie.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*