Domáce SNICKERS REZY! Tento dezert je oveľa jednoduchší ako sa na prvý pohľad zdá…

Ingrediencie:

Základ:

  • 300 g mliečnej čokolády
  • 300 g arašidového masla
  • 200g masla

Marshmallow krém.

  • 300 g marshmallow penové cukríky
  • 50 g masla
  • 300 g arašidového masla
  • 300 g práškového cukru

Karamel:

  • 200 g cukru
  • 100 ml vody
  • 150 ml  smotany 33%
  • 50 g maslo

Ešte budeme potrebovať:

  • 250 g arašidov

Postup:

150 g čokolády, 150 g arašidového masla a 100 g masla rozpustíme vo vodnom kúpeli, nalejeme do  formy ktorú sme vyložili fóliou a necháme vychladnúť a stuhnúť.

Marshmallow krém:

Vložte marhmallow do misky a dajte ich do mikrovlnky na 30 sekúnd. Keď sa nerozpustia, pridajte ešte niekoľko sekúnd navyše.  Teplé marshmallow začnite miešať ručným šľahačom na nízkych otáčkach a po troche  pridávajte maslo. Po použití polovice masla zastavte šľahanie a krém premiestnite do hrnca so studenou vodou. Pokračujte v šľahaní a pridávaní masla. Zhruba po piatich minútach šľahania by mal byť krém hotový a pekne tuhý. Primiešajte arašidové maslo a práškový cukor.

Z chladničky vyberieme stuhnutý základ, rozotrieme na vrch marshmallow krém a posypeme arašidmi, jemne ich dlaňami vtlačíme do zmesi. Necháme vychladnúť.

Karamel:

Do  hrnca s hrubším dnom dáme cukor, ktorý zalejeme vodou a zahrievame na strednom ohni až pokiaľ cukor nestmavne. Keď cukor pekne stmavne, dáme ho nabok z horúcej platničky a pridáme teplú smotanu za stáleho miešania, nakoniec primiešame maslo.

Nalejte karamel na arašidy a vráťte do chladu.

Zvyšok 150 g čokolády, 150 g arašidového masla a 100 g masla rozpustíme vo vodnom kúpeli  a nalejeme na karamel.
Necháme cez noc odstáť v chladničke.

Ak sa vám stane, že sa vám snickersky rozpadnú, pretože vrchná vrstva čokolády je tvrdšia ako spodná, jednoducho ju vložte na pár hodín do mrazničky a potom ju nakrájajte. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*