Ingrediencie:
Základ:
- 300 g mliečnej čokolády
- 300 g arašidového masla
- 200g masla
Marshmallow krém.
- 300 g marshmallow penové cukríky
- 50 g masla
- 300 g arašidového masla
- 300 g práškového cukru
Karamel:
- 200 g cukru
- 100 ml vody
- 150 ml smotany 33%
- 50 g maslo
Ešte budeme potrebovať:
- 250 g arašidov
Postup:
150 g čokolády, 150 g arašidového masla a 100 g masla rozpustíme vo vodnom kúpeli, nalejeme do formy ktorú sme vyložili fóliou a necháme vychladnúť a stuhnúť.
Marshmallow krém:
Vložte marhmallow do misky a dajte ich do mikrovlnky na 30 sekúnd. Keď sa nerozpustia, pridajte ešte niekoľko sekúnd navyše. Teplé marshmallow začnite miešať ručným šľahačom na nízkych otáčkach a po troche pridávajte maslo. Po použití polovice masla zastavte šľahanie a krém premiestnite do hrnca so studenou vodou. Pokračujte v šľahaní a pridávaní masla. Zhruba po piatich minútach šľahania by mal byť krém hotový a pekne tuhý. Primiešajte arašidové maslo a práškový cukor.
Z chladničky vyberieme stuhnutý základ, rozotrieme na vrch marshmallow krém a posypeme arašidmi, jemne ich dlaňami vtlačíme do zmesi. Necháme vychladnúť.
Karamel:
Do hrnca s hrubším dnom dáme cukor, ktorý zalejeme vodou a zahrievame na strednom ohni až pokiaľ cukor nestmavne. Keď cukor pekne stmavne, dáme ho nabok z horúcej platničky a pridáme teplú smotanu za stáleho miešania, nakoniec primiešame maslo.
Nalejte karamel na arašidy a vráťte do chladu.
Zvyšok 150 g čokolády, 150 g arašidového masla a 100 g masla rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na karamel.
Necháme cez noc odstáť v chladničke.
Ak sa vám stane, že sa vám snickersky rozpadnú, pretože vrchná vrstva čokolády je tvrdšia ako spodná, jednoducho ju vložte na pár hodín do mrazničky a potom ju nakrájajte. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply