Domáce tortilly – lepšie než kupované!

Chutné, mäkké a jednoduché na prípravu. Tento recept vám umožní pripraviť domáce tortilly, ktoré sú omnoho chutnejšie ako tie z obchodu.

Ingrediencie (na 8 tortíl):

  • 450 g hladkej múky
  • 85 g margarínu (môžete použiť aj rastlinný olej)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 malá lyžička prášku do pečiva
  • 225 ml teplej vody

Postup:

Do misky nasypte múku, pridajte soľ a prášok do pečiva. Pridajte margarín a prstami miešajte, kým zmes nebude pripomínať drobenku.

Prilejte teplú vodu a vypracujte hladké, nelepivé cesto. Misku zakryte a nechajte cesto odpočívať 30 minút. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí (asi 100 g každá).

Každý kúsok vyvaľkajte na tenký kruh s priemerom cca 20 cm.

Rozohrejte panvicu (najlepšie s nepriľnavým povrchom) bez oleja. Tortilly opekajte na sucho z každej strany približne 30 sekúnd – keď sa začnú tvoriť bubliny a okraje jemne zdvihnú, je čas ich otočiť.

Upečené tortilly ukladajte na čistú kuchynskú utierku, prikryte ich a nechajte zmäknúť.

Tipy:

Tortilly sú výborné na plnenie podľa vlastnej chuti – slané aj sladké varianty.

Prajeme dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*