
Chutné, mäkké a jednoduché na prípravu. Tento recept vám umožní pripraviť domáce tortilly, ktoré sú omnoho chutnejšie ako tie z obchodu.
Ingrediencie (na 8 tortíl):
- 450 g hladkej múky
- 85 g margarínu (môžete použiť aj rastlinný olej)
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 malá lyžička prášku do pečiva
- 225 ml teplej vody
Postup:
Do misky nasypte múku, pridajte soľ a prášok do pečiva. Pridajte margarín a prstami miešajte, kým zmes nebude pripomínať drobenku.
Prilejte teplú vodu a vypracujte hladké, nelepivé cesto. Misku zakryte a nechajte cesto odpočívať 30 minút. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí (asi 100 g každá).
Každý kúsok vyvaľkajte na tenký kruh s priemerom cca 20 cm.
Rozohrejte panvicu (najlepšie s nepriľnavým povrchom) bez oleja. Tortilly opekajte na sucho z každej strany približne 30 sekúnd – keď sa začnú tvoriť bubliny a okraje jemne zdvihnú, je čas ich otočiť.
Upečené tortilly ukladajte na čistú kuchynskú utierku, prikryte ich a nechajte zmäknúť.
Tipy:
Tortilly sú výborné na plnenie podľa vlastnej chuti – slané aj sladké varianty.
Prajeme dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply