Domáci chlieb, ktorý je mäkký ako obláčik! Už ho viac v obchode nekupujem…
Ingrediencie:
- 350 g pšeničnej hladkej múky
- 5 g sušeného droždia (alebo 15 g čerstvého)
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 210 ml teplej vody
- 30 ml oleja
Postup:
- Do misky pridajte múku, sušené droždie (alebo vopred rozpustené čerstvé droždie), soľ a cukor. Premiešajte.
- Pridajte teplú vodu a olej, premiešajte a vypracujte cesto.
- Miesite, kým nebude cesto hladké a elastické (môže byť trochu lepivé, ruky si naolejujte).
- Zakryte misku fóliou a nechajte cesto kysnúť na teplom mieste približne 30 minút.
- Po vykysnutí preneste cesto na pomúčenú pracovnú plochu, vytvarujte do tvaru bochníka a vložte do vymastenej a pomúčenej formy.
- Nechajte ho odpočívať ďalších 20 minút, kým sa rúra zohrieva na 180 °C.
- Pred pečením potrite chlieb mliekom a posypte múkou (pre rustikálny vzhľad).
- Pečte pri teplote 180 °C približne 25-30 minút.
- Po upečení zakryte čistou utierkou a nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply