Domáci chlieb, ktorý je taký dobrý, že vás nikdy neomrzí jesť. V obchode už ho viac nekupujem!

Domáci chlieb BEZ éčiek, konzervantov a farbív! Už ho viac v obchode kupovať nebudete…

Tento domáci chlieb je taký lahodný a jednoduchý na prípravu, že ho už nikdy nebudete  kupovať!  Cesto je jemné a vzdušné,  ako obláčik. Vyskúšajte tento starý rodinný recept, ktorý robila moja stará mama – je to neodolateľný chrumkavý chlieb!

Ingrediencie:

  • 400 ml teplej vody
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 8 g suchého droždia
  • 60 ml rastlinného oleja
  • 500 g múky hladkej chlebovej
  • 2 lyžičky soli
  • 200 g múky (na pridanie neskôr)

Postup:

  1. Zmiešajte teplú vodu, cukor a droždie. Dobre premiešajte.
  2. Pridajte olej a znova premiešajte.
  3. Preosejte 500 g múky cez sito, pridajte soľ a miešajte do hladka.
  4. Pridajte ďalších 200 g múky a dobre premiešajte.
  5. Miesime cesto, kým nie je hladké.
  6. Misku potrite rastlinným olejom, vložte do nej cesto, prikryte a nechajte na teplom mieste 40 minút.
  7. Dve zapekacie misky vymastite olejom.
  8. Cesto rozdeľte na dve časti a vytvarujte  do gule.
  9. Prikryte a nechajte stáť 20 minút.
  10. Cesto rozvaľkajte, zrolujte, a okraje stlačte k sebe.
  11. Uložte do zapekacej misy a zopakujte s druhým kúskom cesta.
  12. Prikryte a nechajte ďalších 20 minút kysnúť.
  13. Potrite cesto vodou a posypte múkou.
  14. Pečte v predhriatej rúre na 190°C 35-40 minút.
  15. Upečený chlieb nechajte  vychladnúť.

Dobrú chuť! 

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*