Poznáte niečo, čo vonia krajšie ako čerstvo upečený domáci chlebík? Veľa gazdiniek sa však chlieb bojí pripravovať doma, pretože majú pocit, že to nezvládnu. Na príprave chlebového cesta však nie je nič náročné. Najnáročnejšie z celého procesu je miesenie, ktoré je ťažké pre ruky. V tomto recepte však miesiť nemusíte nič.
Chlieb je po upečení vnútri dostatočne vlhký, má veľké bubliny a tenkú chrumkavú kôrku. Predovšetkým poteší fanúšikov tzv. ciabatty – talianskeho bieleho chleba. Ak však máte radi napríklad tzv. vatovec, neváhajte a pripravte si ho spolu s nami.
Budeme potrebovať:
530 g polohrubej múky
420 ml teplej vody
10 g droždia
1 ČL soli
Postup prípravy:
Droždie si dáme na niekoľko minút rozpustiť do teplej vody. Medzitým si v mise zmiešame múku a soľ a zalejeme ju vodou s droždím. Vymiesime hladkú konzistenciu a cesto zakryjeme potravinovou fóliou, do ktorej spravíme dierku pre prísun vzduchu. Takéto cesto necháme 2 hodiny podkysnúť v teplej miestnosti.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
Leave a Reply