Domáci nápoj vám prinesie úľavu od bolestí chrbta a ischiasu. Funguje lepšie ako lieky!

Chronická bolesť chrbta je častou príčinou zdravotných problémov dospelých. Všeobecne povedané, jeden z desiatich ľudí pociťuje nejakú formu bolesti chrbta. Tým pacientom, ktorí pravidelne trpia chronickými bolesťami chrbta, sú predpisované lieky a odporúčajú sa aj strečingové cvičenia, ktoré pomôžu zvládnuť ochorenia, ale zriedka tieto možnosti liečby fungujú dlhodobo.

Doktor Stuart McGill, profesor spinálnej biomechaniky na Univerzite vo Waterloo, hovorí: „Toľko liečebných postupov sa ukazuje ako neúčinné. Spravidla sa používajú nekritickým, univerzálnym spôsobom, zriedka zameraným na základný problém.

Tí, ktorí majú ischias, majú k dispozícii ešte menej terapeutických možností. Podľa Mayo Clinic je ischias stav, ktorý sa vyskytuje, keď „herniový disk, kostné ostrohy alebo stenóza miechového kanála spôsobujú tlak na nerv“. Takáto bolesť pre ľudí trpiacich ischiasom je neznesiteľná, nehovoriac o nepríjemnej necitlivosti v končatine.

Mnoho ľudí verí, že pitie jedného pohára špeciálneho nápoja na báze mlieka prispieva k zníženiu bolesti a poskytuje úľavu. Tento nápoj je… cesnakové mlieko! Pripúšťame, že to znie trochu nechutne, ale už ste niekedy uvažovali o tom, že výhody pitia mlieka s prídavkom cesnaku vám môžu pomôcť? Cesnak  má silné účinky.

Konzumácia cesnaku môže spôsobiť, že váš dych bude menej príjemný, ale je to dobré pre vaše zdravie. Môže zlepšiť prácu obehového systému, posilniť imunitný systém, predchádzať rakovine, liečiť infekcie a znižovať zápal. Mlieko je plné živín, ako je vápnik, bielkoviny a vitamín B-12. Ďalším veľkým plusom je skutočnosť, že tento nápoj nemá žiadne  vedľajšie účinky, ako niektoré lieky. Nezabudnite piť iba jednu šálku tohto nápoja denne, pretože cesnak môže riediť vašu krv.

Cesnakové mlieko

Prísady:

  • 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 250 ml mlieka
  • Med, podľa chuti

postup:

Nastrúhané strúčiky cesnaku vložte do mlieka v hrnci a pomaly za stáleho miešania priveďte do varu. Dajte pozor, aby sa mlieko nepripálilo. Mlieko nechajte vychladnúť a pridajte med podľa chuti.

Zdieľajte túto radu s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*