Prísady
- 500 ml mlieka
- 200 g cukru
- 250 g masla
- 200 g mletých vlašských orechov
- 350 g mletých maslových keksov
- 100 g čokolády
- tortové oblátky
Postup:
Mlieko a cukor dáme variť, keď začne vrieť, znížime teplotu a pridáme maslo, miešame, kým sa maslo rozpustí, pridáme orechy a mleté sušienky, necháme postať asi 2-3 minúty a skontrolujeme hustotu, ak sa nám zdá krém riedky pridáme ešte trochu sušienok.
Krém rozdelíme na polovice, jednu polovicu necháme čistú a do druhej pridáme rozpustenú čokoládu, vymiešame do hladka. Obe náplne necháme vychladnúť.
Tortovú oblátku natrieme čokoládovým krémom, položíme druhu oblátku a natrieme hnedým krémom, opäť položíme oblátku a natrieme čokoládovým krémom a opäť položíme oblátku a natrieme hnedým krémom, na vrch položíme poslednú oblátku a jemne zatlačíme. Necháme stuhnúť asi 1-2 hodiny. Oblátky rovnomerne narežeme tenkým nožíkom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho s priateľmi!
zdroj: coolinarika
Leave a Reply