Ingrediencie:
Korpus:
- 5 bielok
- 7 veľkých lyžíc cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 3 lyžice kakao
- 1 prášok do pečiva
- 5 lyžíc mlieka
- 2 polievkové lyžice oleja
Krém:
- 1 liter mlieka
- 7 veľkých lyžíc krupice
- 1 balíček vanilkový puding
- 1 šálka cukru (asi 2 dcl)
- 1 vanilkový cukor
- 1 margarín( 250 g) / alebo maslo
Na poliatie
- 1,5 dcl vlažného mlieka
- 1 lyžica nesqvik
Poleva
- 1 čokoláda na varenie
- 1 dcl smotany na varenie
- 1 trochu masla
Postup:
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, premiešame, pridáme olej a mlieko, premiešame. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a primiešame k vyšľahaným bielkam. Premiešame.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
Do krupice a pudingu pridáme trochu mlieka, vymiešame do hladka, zvyšné mlieko dáme variť, keď začne vrieť pridáme rozmiešanú krupicu a za stáleho miešania, varíme do hustá. Necháme vychladnúť.
Zmäknutý margarín zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým krémom. Vymiešame.
Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus, zarovnáme.
Čokoládu zmiešame so smotanou a maslom, opatrne zahrievame vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa čokoláda a maslo rozpustí. Vymiešame do leskla.
Polevou polejeme rovnomerne polejeme koláč, necháme stuhnúť a môžeme pokrájať. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply