Dvojfarebné kocky! Veľmi chutný a obľúbený koláč vhodný na každú príležitosť…

Ingrediencie:

Korpus:

  • 5 bielok
  • 7 veľkých lyžíc cukru
  • 5 lyžíc polohrubej  múky
  • 3 lyžice  kakao
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 lyžíc mlieka
  • 2 polievkové lyžice oleja

Krém:

  • 1 liter mlieka
  • 7 veľkých lyžíc krupice
  • 1 balíček vanilkový puding
  • 1 šálka cukru (asi 2 dcl)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 margarín( 250 g) / alebo maslo

Na poliatie

  • 1,5 dcl vlažného mlieka
  • 1 lyžica nesqvik

Poleva

  • 1 čokoláda na varenie
  • 1 dcl smotany na varenie
  • 1 trochu masla

Postup:

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, premiešame, pridáme olej a mlieko, premiešame. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a primiešame k vyšľahaným bielkam. Premiešame.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť.

Do krupice a pudingu pridáme trochu mlieka, vymiešame do hladka, zvyšné mlieko dáme variť, keď začne vrieť pridáme rozmiešanú krupicu a za stáleho miešania, varíme do hustá. Necháme vychladnúť.

Zmäknutý  margarín zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým krémom. Vymiešame.

Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus, zarovnáme.

Čokoládu zmiešame so smotanou a maslom, opatrne zahrievame vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa čokoláda a maslo rozpustí. Vymiešame do leskla.

Polevou polejeme rovnomerne polejeme koláč, necháme stuhnúť a môžeme pokrájať. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*