DVOJFAREBNÝ KOLÁČ: Najjednoduchší a najlepší koláčik na svete!

Stojí málo a chuť je ako keby bol vyrobený v tej najexkluzívnejšej cukrárni.

Ingrediencie:

Korpus:

  • 5 vajec;
  • 5 lyžíc cukru;
  • 5 lyžíc polohrubej múky;
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva;
  • trochu mlieka ( podľa potreby)

Sirup:

  • 250 g cukru
  • 500 ml vody
  • vanilkový cukor

Krém:

  • 500 ml mlieka,
  • 5 lyžíc hrubej múky,
  • 100 g cukru,
  • 1 vanilkový cukor

Poleva:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 50 g masla

Postup:

5 bielkov vyšľaháme s 5 lyžicami cukru, pridáme 5 žĺtkov, 5 lyžíc múky, 2 lyžice kakaa a prášok do pečiva. Ak sa nám zdá cesto husté, pridáme trochu mlieka.

Vodu, cukor a vanilkový cukor privedieme do varu a uvaríme sirup. Necháme mierne vychladnúť.

Koláč pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri 180°C asi 20 minút. Upečený plát zalejeme uvareným sirupom.  Necháme vychladnúť na plechu.

Z 0,5 l mlieka, 5 lyžíc  hrubej múky, 100 g cukru a 1 vanilkového cukru uvaríme  hustý biely krém. Necháme vychladnúť,  250 g masla vymiešame s 1 polievkovou lyžicou práškového cukru a zmiešame s vychladnutým krémom.

Krém rovnomerne navrstvíme na  vychladnutý plát. Zarovnáme.

Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Čokoládovou polevou polejeme biely krém, rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*