Stojí málo a chuť je ako keby bol vyrobený v tej najexkluzívnejšej cukrárni.
Ingrediencie:
Korpus:
- 5 vajec;
- 5 lyžíc cukru;
- 5 lyžíc polohrubej múky;
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva;
- trochu mlieka ( podľa potreby)
Sirup:
- 250 g cukru
- 500 ml vody
- vanilkový cukor
Krém:
- 500 ml mlieka,
- 5 lyžíc hrubej múky,
- 100 g cukru,
- 1 vanilkový cukor
Poleva:
- 200 g tmavej čokolády
- 50 g masla
Postup:
5 bielkov vyšľaháme s 5 lyžicami cukru, pridáme 5 žĺtkov, 5 lyžíc múky, 2 lyžice kakaa a prášok do pečiva. Ak sa nám zdá cesto husté, pridáme trochu mlieka.
Vodu, cukor a vanilkový cukor privedieme do varu a uvaríme sirup. Necháme mierne vychladnúť.
Koláč pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri 180°C asi 20 minút. Upečený plát zalejeme uvareným sirupom. Necháme vychladnúť na plechu.
Z 0,5 l mlieka, 5 lyžíc hrubej múky, 100 g cukru a 1 vanilkového cukru uvaríme hustý biely krém. Necháme vychladnúť, 250 g masla vymiešame s 1 polievkovou lyžicou práškového cukru a zmiešame s vychladnutým krémom.
Krém rovnomerne navrstvíme na vychladnutý plát. Zarovnáme.
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Čokoládovou polevou polejeme biely krém, rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.
Leave a Reply