Tomuto dezertu neodoláte. Je taký chutný, že každý, kto ho ochutnal, pýtal ďalšiu porciu!
Potrebujeme:
Na cesto:
200 g sušienok BEBE
50 g masla
100 ml mlieka
3 PL kakaového prášku
100 g krupicového cukru
Na krém:
300 ml mlieka
4 PL detskej krupice
citrónová kôra z polovice citróna (bez chemického ošetrenia)
2 lyžice citrónovej šťavy
180 g masla
100 g práškového cukru
štipka soli
200 g kondenzovaného mlieka
Na polevu:
100 g čokolády
50 ml mlieka
50 g masla
Postup:
Ako prvý si pripravíme krém. Mlieko nalejeme do hrnca a dáme ho variť. Pridáme štipku soli a za stáleho miešania pridávame krupicu. Kašu varíme, kým úplne nezhustne. Musí mať hladkú konzistenciu bez hrudiek.
Kašu odstránime zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme citrónovú šťavu a kôru. Zmiešame. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, kým nevznikne homogénna krémová konzistencia.
Zhustnutú kašu postupne (v 3 krokoch) zašľaháme do masla, aby bol krém hladký.
Kondenzované mlieko (za studena, vybrané z chladničky) pridáme do výslednej krupicovej zmesi a vymiešame do hladka.
Krém zakryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky.
Pripravíme si cesto. Do hrnca nalejeme 50 ml mlieka, pridáme kakaový prášok a cukor. Za stáleho miešania varíme, kým nevznikne homogénna zmes. Pridáme zvyšné mlieko a maslo. Varíme, kým sa maslo a cukor úplne nerozpustí.
Sušienky si pomelieme na malé kúsky.
Rozdrvené sušienky a čokoládovú hmotu zmiešame. Ak zmes vyzerá sucho, môžete do nej pridať ešte niekoľko lyžíc mlieka. Formu s priemerom 24 cm si vyložíme papierom na pečenie. Na dno prenesieme sušienkovú zmes a rovnomerne rozotrieme. Pomocou lyžice ju čo najlepšie zatlačíme, aby pekne držala pohromade a neboli tam diery.
Na povrch sušienkového cesta rovnomerne rozotrieme krém.
Odložíme do chladničky asi na 2-3 hodiny, aby všetko dobre stuhlo. Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu nalámeme na kúsky a dáme do hrnca spolu s mliekom a maslom. Zahrejeme na miernom ohni a miešame. Poleva musí byť hladká a lesklá.
Polevu nechajte mierne vychladnúť, potom ju rovnomerne nalejte na povrch koláča.
Vložíme koláč do chladničky a necháme stuhnúť polevu.
Vyberieme z chladničky, dáme dole boky tortovej formy, nakrájame a podávame. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: prirodajelek.cz
Leave a Reply