Fanta rezy.

Svieži a lahodný koláčik vhodný na každú príležitosť.

Na konci receptu nájdete video podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

🍫 Kakaová piškóta

Veľkosť plechu: 33 × 22 cm

➔6 vajec
➔120 g kryštálového cukru
➔120 g hladkej múky
➔1 polievková lyžica kakaa
➔1 čajová lyžička prášku do pečiva
➔60 ml oleja
➔nastrúhaná kôra z 1 pomaranča

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, potom zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec pridáme pomarančovú kôru.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme  pri 180°C približne 20–25 minút. Upečený plát necháme vychladnúť a odstraníme papier na pečenie.

🧀 Tvarohový krém

➔200 g masla (zmäknuté)
➔600 g jemného tvarohu
➔200 g práškového cukru
➔nastrúhaná kôra z 1 citróna
➔pár kvapiek vanilkového extraktu

Postup:

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame tvaroh, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Všetko dobre premiešame do hladkého krému. Krém rovnomerne natrieme na vychladnutú piškótu.

🍊 Vrchná vrstva s Fantou

➔400 ml pomarančovej limonády (napr. Fanta)
➔35 g kukuričného škrobu (alebo 1 balíček vanilkového pudingového prášku)

Postup:

V troške limonády rozmiešame škrob (alebo pudingový prášok). Zvyšnú limonádu privedieme do varu, vlejeme rozmiešaný škrob a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme na tvarohový krém. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3–4 hodiny.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*