
Svieži a lahodný koláčik vhodný na každú príležitosť.
Na konci receptu nájdete video podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
🍫 Kakaová piškóta
Veľkosť plechu: 33 × 22 cm
➔6 vajec
➔120 g kryštálového cukru
➔120 g hladkej múky
➔1 polievková lyžica kakaa
➔1 čajová lyžička prášku do pečiva
➔60 ml oleja
➔nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, potom zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec pridáme pomarančovú kôru.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180°C približne 20–25 minút. Upečený plát necháme vychladnúť a odstraníme papier na pečenie.
🧀 Tvarohový krém
➔200 g masla (zmäknuté)
➔600 g jemného tvarohu
➔200 g práškového cukru
➔nastrúhaná kôra z 1 citróna
➔pár kvapiek vanilkového extraktu
Postup:
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame tvaroh, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Všetko dobre premiešame do hladkého krému. Krém rovnomerne natrieme na vychladnutú piškótu.
🍊 Vrchná vrstva s Fantou
➔400 ml pomarančovej limonády (napr. Fanta)
➔35 g kukuričného škrobu (alebo 1 balíček vanilkového pudingového prášku)
Postup:
V troške limonády rozmiešame škrob (alebo pudingový prášok). Zvyšnú limonádu privedieme do varu, vlejeme rozmiešaný škrob a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme na tvarohový krém. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3–4 hodiny.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply