Fantastické Dunajské vlny – originálny recept od babičky.

Dunajské vlny – originálny recept od babičky.

Tu je osvedčený recept na obľúbený koláč Dunajské vlny – typický svojím dvojfarebným cestom, čerešňami a lahodným krémom.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g masla (izbovej teploty)

  • 200 g krupicového cukru

  • 5 vajec

  • 300 g polohrubej múky

  • 1 prášok do pečiva

  • 4 PL mlieka

  • 2 PL kakaa

  • 1 pohár kompótovaných čerešní alebo višní (odkvapkaných)

Maslový krém:

  • 500 ml mlieka

  • 1 balíček vanilkového pudingu

  • 2 PL cukru

  • 200 g masla (izbovej teploty)

  • 100 g práškového cukru

Poleva:

  • 100 g čokolády na varenie

  • 2 PL oleja

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • Maslo vymiešajte s cukrom do peny.

    • Postupne zašľahajte vajcia.

    • Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.

    • Polovicu cesta rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie.

    • Do druhej polovice primiešajte kakao a naneste na svetlé cesto.

    • Poukladajte čerešne rovnomerne po celej ploche.

    • Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25–30 minút. Nechajte vychladnúť.

  2. Krém:

    • Uvarte puding z mlieka, cukru a pudingového prášku, nechajte vychladnúť.

    • Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny a postupne po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding.

    • Krém rovnomerne rozotrite na vychladnutý koláč.

  3. Poleva:

    • Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s olejom a polejte krém.

  4. Dokončenie:

    • Pred podávaním nechajte koláč aspoň pár hodín v chlade, aby všetky vrstvy dobre stuhli a chute sa prepojili.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*