
Dunajské vlny – originálny recept od babičky.
Tu je osvedčený recept na obľúbený koláč Dunajské vlny – typický svojím dvojfarebným cestom, čerešňami a lahodným krémom.
Ingrediencie:
Cesto:
-
250 g masla (izbovej teploty)
-
200 g krupicového cukru
-
5 vajec
-
300 g polohrubej múky
-
1 prášok do pečiva
-
4 PL mlieka
-
2 PL kakaa
-
1 pohár kompótovaných čerešní alebo višní (odkvapkaných)
Maslový krém:
-
500 ml mlieka
-
1 balíček vanilkového pudingu
-
2 PL cukru
-
200 g masla (izbovej teploty)
-
100 g práškového cukru
Poleva:
-
100 g čokolády na varenie
-
2 PL oleja
Postup:
-
Príprava cesta:
-
Maslo vymiešajte s cukrom do peny.
-
Postupne zašľahajte vajcia.
-
Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
-
Polovicu cesta rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Do druhej polovice primiešajte kakao a naneste na svetlé cesto.
-
Poukladajte čerešne rovnomerne po celej ploche.
-
Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25–30 minút. Nechajte vychladnúť.
-
-
Krém:
-
Uvarte puding z mlieka, cukru a pudingového prášku, nechajte vychladnúť.
-
Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny a postupne po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding.
-
Krém rovnomerne rozotrite na vychladnutý koláč.
-
-
Poleva:
-
Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s olejom a polejte krém.
-
-
Dokončenie:
-
Pred podávaním nechajte koláč aspoň pár hodín v chlade, aby všetky vrstvy dobre stuhli a chute sa prepojili.
-
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply