Sekaná je jedným z najchutnejších jedál, ktoré sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov. Mäsové vyprážané hniezdo je lahodné a nedá veľa práce, keď ho raz vyskúšate, budete očarení chuťou!
Ingrediencie:
- 50 dkg mletého bravčového mäsa
- 1 vajce
- 2 krajce chleba (bez kôrky)
- 1 stredná hlava červenej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica strúhanky
- soľ podľa chuti
- paprika podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 1 rasca na špičke noža
- 4 vajcia ( alebo toľko, koľko urobíme hniezd).
Príprava
Chlieb namočte do vody, potom ho dôkladne vyžmýkajte, premiešajte s mletým mäsom, strúhankou, vajcami, prelisovaným cesnakom, nastrúhanou červenou cibuľou a korením podľa chuti.
Plech vystelieme papierom na pečenie alebo ho vymastíme tukom. Umiestnite kôpky veľkosti dlane, v malej vzdialenosti od seba, v strede ktorých vytvorte hniezdo ( jamku) dostatočne veľké, aby sa doň zmestilo 1 vajce. Vajcia zatiaľ do hniezd nedávame.
Keď je to hotové, vložíme do predhriatej rúry na 190°C na asi 25 minút.
Vyberte plech z rúry a ak nie sú hniezda dostatočne veľké, pomocou lyžice ich urobte hlbšie. Potom vložte do každého predpečeného hniezda vajíčko. Vrch dochutíme korením podľa chuti a paprikou a vrátime do rúry.
Pečieme , kým vajíčka stuhnú.
Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply