
Jednoduchý recept, ktorý sa vždy podarí!
Fazuľa je nielen veľmi chutná, ale aj výživná a nášmu telu prospešná. Odborníci na výživu dokonca tvrdia, že by sme fazuľa mali jesť aspoň 3x týždenne. Väčšina z nás sa však v tomto smere stále zanedbáva.
INGREDIENCIE
- 300 g fazule
- 1 cibuľa
- mrkva
- 240 g paradajok
- 4 klobásy
- 20 ml slnečnicového oleja
- Soľ podľa chuti
- Korenie podľa chuti
- Červené korenie podľa chuti
- Bobkový list podľa chuti
POSTUP
1. Fazuľa nechajte namáčať vo vode 6-8 hodín. Potom fazuľu scedíme. Dajte fazuľu na panvicu a zalejte vodou. Zhruba litrom. Musí byť úplne ponorená.
2. Na malé kúsky nakrájame cibuľu a mrkvu. Na väčšie kúsky nakrájame klobásy. Paradajky olúpeme a roztlačíme.
Na panvici si rozpálime olej. Na nej osmažíme cibuľu, do sklovitá. Potom pridáme mrkvu a klobásy. Smažíme zhruba 3 minúty.
3. Potom pridáme paradajkový pretlak, ktorý vznikol z paradajok. Osolíme, okoreníme. Na panvici zohrievame a dôkladne premiešame. Počkáme, až sa fazuľa uvarí a zmizne väčšina vody.
4. Potom prikryte pokrievkou a duste približne 15 minút. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páči, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply