Gaštanové kocky.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 12 polievkových lyžíc cukru
  • 1 dl olej
  • 6 polievkových lyžíc studenej vody
  • 12 polievkových lyžíc hladkej múky
  • 1 štipka soli
  • 1 vrecko prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku

Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, postupne pridávajte olej  a vodu a miešajte, kým nevznikne pena. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, 1 štipku soli a preosiate kakao. Nakoniec opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov..
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie  s rozmermi 26 x 36 cm v rúre predhriatej na 180 stupňov.

Krém 1:

  • 2 balenia gaštanovej pasty (50 dkg)
  • 20 dkg masla
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 3 dl mlieko, rum.

Cukor s maslom dobre vyšľaháme, pridáme gaštanovú pastu, dobre premiešame a dochutíme niekoľkými kvapkami rumu. V mlieku uvaríme vanilkový pudingový prášok, keď vychladne, zmiešame ho s gaštanovým krémom a natrieme na vychladnuté cesto.

Krém 2:

  • 150 ml šľahačky na šľahanie
  • smeta fix
  • strúhaná čokoláda

Vyšľahajte šľahačku a  smeta fix,  natrite ju na gaštanový krém. (Alebo vyšľahajte 1 balíček šľahačky  v prášku podľa návodu,  a natrite na gaštanový krém.)

Vrch posypte strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*