
Ingrediencie:
Na cesto:
- 6 vajec
- 12 polievkových lyžíc cukru
- 1 dl olej
- 6 polievkových lyžíc studenej vody
- 12 polievkových lyžíc hladkej múky
- 1 štipka soli
- 1 vrecko prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, postupne pridávajte olej a vodu a miešajte, kým nevznikne pena. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, 1 štipku soli a preosiate kakao. Nakoniec opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov..
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie s rozmermi 26 x 36 cm v rúre predhriatej na 180 stupňov.
Krém 1:
- 2 balenia gaštanovej pasty (50 dkg)
- 20 dkg masla
- 15 dkg práškového cukru
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 3 dl mlieko, rum.
Cukor s maslom dobre vyšľaháme, pridáme gaštanovú pastu, dobre premiešame a dochutíme niekoľkými kvapkami rumu. V mlieku uvaríme vanilkový pudingový prášok, keď vychladne, zmiešame ho s gaštanovým krémom a natrieme na vychladnuté cesto.
Krém 2:
- 150 ml šľahačky na šľahanie
- smeta fix
- strúhaná čokoláda
Vyšľahajte šľahačku a smeta fix, natrite ju na gaštanový krém. (Alebo vyšľahajte 1 balíček šľahačky v prášku podľa návodu, a natrite na gaštanový krém.)
Vrch posypte strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Leave a Reply