Gaštanovo-orechové rezy s mascarpone krémom! NEODOLATEĽNÁ DOBROTA, ktorá zmizne z plechu rýchlosťou blesku…

Ak hľadáte recept na naozaj lahodný a dobrý koláč, potom máte ten správny recept! Na zimné večery je tento koláč ako stvorený.

Suroviny:

Cesto:

  • 125g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 2 lyžice horúcej vody
  • 125g polohrubej múky
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • 50g  mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička perníkové korenie

Krém:

  • 150g mascarpone
  • práškový cukor podľa chuti
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 dl smotana na šľahanie
  • smetafix
  • pár lyžičiek kyslého džemu

Na vrch:

  • Gaštanová pasta s 20 ml rumu
  • roztopená čokoláda

Postup:

Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme rumovú arómu a horúcu vodu, premiešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva, orechmi a perníkovým korením. Opatrne primiešame do vaječnej zmesi. Pečieme na plechu na papieri na pečenia vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 12-15 minút. Necháme ochladnúť.

Mascarpone vymiešme do hladka s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Smotanu vyšľahame so smetafix do tuha a jemne primiešame k mascarpone.

Gaštanové pyré pokvapkáme rumom a necháme vsiaknuť.

Piškótový plát rozrežeme na dve rovnaké časti a spodný plát natrieme džemom, na to položíme druhý plát a rovnomerne natrieme  mascarpone krémom. na vrch nastrúhame gaštanovú pastu a ozdobíme roztopenou čokoládou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*