Gaštanovo višňové rezy – bez pečenia.

Tento nepečený dezert s gaštanovým pyré, višňami a nadýchanou šľahačkou je ideálnou voľbou, keď chcete potešiť chuťové poháriky niečím jemným, no zároveň výrazným. Pripravuje sa jednoducho a bez pečenia, takže ho zvládne každý.

Ingrediencie:

  • 500 g gaštanového pyré (rozmrazeného)
  • cca 54 ks višní (môžu byť kompótové alebo mrazené)
  • 250 g mascarpone
  • 4 PL práškového cukru
  • 3 PL rumu (1 PL do krému, 2 PL do mlieka)
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 balenia stužovač šľahačky
  • cca 2–3 dl mlieka
  • 2 balenia detských piškót (cca 20 ks)

na ozdobenie:

  • pár višní a lístky mäty

Postup:

Rozmrazené gaštanové pyré vymiešame dohladka s 2 PL práškového cukru, 1 PL rumu, 4 PL smotany a mascarpone, kým nevznikne jemný krém.

Detské piškóty krátko namáčame do mlieka zmiešaného s 2 PL rumu a poukladáme ich na dno formy s rozmermi približne 22 × 30 cm.

Na piškóty rovnomerne rozotrieme gaštanový krém a navrch uložíme višne.

Zvyšnú smotanu vyšľaháme s 2 PL práškového cukru a stužovačom podľa návodu na obale, až kým nevznikne pevná šľahačka.

Šľahačku nanesieme na vrch koláča pomocou cukrárskeho vrecka alebo stierky.

Koláč ozdobíme višňami a lístkami mäty, a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*