Ak chcete rýchlo olúpať vajcia, musíte vedieť, že existuje niekoľko spôsobov, ako dosiahnuť, aby tento proces prebehol veľmi hladko. Aké sú tieto metódy?
Mnoho ľudí má problémy s olúpaním vajec, pretože škrupina sa drží na bielku a láme sa, čo sťažuje jej odlúpnutie. Preto sme pre vás pripravili niekoľko jednoduchých trikov, ktoré vám umožnia rýchlo a ľahko olúpať vajcia.
Šúpanie vajec
Lúpanie vajec je proces, ktorý si vyžaduje trpezlivosť, ale existuje jednoduchý spôsob, ako ho urýchliť – a nie jeden!
V procese varenia vajec pridajte do vody plátok citróna. Toto ovocie pomôže zmäkčiť škrupinu, čo uľahčí jej lúpanie. Keď sú vajcia uvarené, vyberte ich z vody a poklepte lyžičkou. Vďaka tomuto triku ušetríte veľa času, ktorý by ste museli stráviť tradičným lúpaním vajec.
Ak nemáte po ruke citrón, existujú aj iné spôsoby, ktoré môžu byť rovnako účinné. Do vriacej vody môžete pridať pol lyžičky octu, aby ste uľahčili odlúpnutie škrupiny.
Ďalším spôsobom je dať pol lyžičky soli do vody, ale v tomto prípade je dôležité, aby vajcia ležali pri izbovej teplote najmenej hodinu pred plánovaným varením.
Môžete tiež využiť silu jedlej sódy. Všetko, čo musíte urobiť, je pridať ju do vody, v ktorej varíte vajcia.
Jedlá sóda prispeje k zmäkčeniu škrupiny. Za týmto účelom pridajte jednu čajovú lyžičku jedlej sódy do litra vody a varte vajcia v tejto zmesi asi 10-12 minút.
Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte ich s priateľmi!
Leave a Reply