HIPPOKRATOVA POLIEVKA, ktorá pobláznila svet! Pomáha v boji proti rôznym ochoreniam… (RECEPT)

Hippokratova polievka je veľmi jednoduchá a mimoriadne liečivá zeleninová polievka. Je celosvetovo známa ako chutné jedlo, ktoré pomáha pri prevencii a liečbe mnohých chorôb, s osobitným dôrazom na nádorové ochorenia.

Najväčšia hodnota sa  pripisuje  jej schopnostiam posilňovať imunitu, detoxikovať a posilňovať obličky. Predpokladá sa, že túto polievku vynašiel pred 2 500 rokmi Hippokrates, staroveký grécky lekár a „otec medicíny“, po ktorom bola pomenovaná.

Začiatkom minulého storočia ju spopularizoval nemecký lekár Dr. Max Gerson, ktorý ju zaradil do špeciálneho nutričného programu, ktorý bol verejnosti predstavený v roku 1932 pod názvom Gersonova terapia.

Potom sa svetom začala šíriť správa o Hippokratovej polievke ako o silnom spojencovi zdravia. A tak sa popri liečbe začala konzumovať ako bežné jedlo na prevenciu chorôb a zachovanie zdravia celého organizmu.

Dôležitý článok pri liečbe Gersonovou metódou

Gersonova terapia je liečebná metóda založená na špeciálnej diéte a pravidelnej očiste organizmu.

V 20. rokoch 20. storočia Dr. Max Gerson začal vyvíjať túto terapiu s cieľom znížiť a kontrolovať svoje vlastné silné migrénové bolesti hlavy.

Celkom náhodou zistil, že dostatočné množstvo živín v kombinácii so zvýšenou detoxikáciou účinne lieči tuberkulózu kože.

Po tuberkulóze kože bola zistená  jej  účinnosť aj  pri iných formách tuberkulózy, ako aj pri iných zdravotných problémoch:

  •  alergia
  • vysoký a nízky krvný tlak
  • ochorenia obličiek
  • artritída
  • ateroskleróza
  • skleróza multiplex
  •  autoimunitné ochorenia
  • rakovina

Hippokratova polievka je jedným z kľúčových faktorov účinnosti Gersonovej terapie.

Tento spôsob liečby zahŕňa okrem konzumácie polievky aj pitie mrkvovej, jablkovej a pomarančovej šťavy, ako aj zelených štiav z kapusty a inej zeleniny.

Podľa tvrdení tvorcu tejto terapie Dr. Maxa Gersona, ale aj podľa potvrdení mnohých odborníkov na zdravie je tento typ stravovania schopný posilniť imunitu, odčiniť poškodenie buniek tela a umožniť telu úplne vyliečiť.

Hippokratova polievka – pokyny, prísady a príprava

Ako zdravé jedlo môžeme túto polievku konzumovať raz denne. Na liečebné účely v rámci Gersonovej terapie sa však odporúčajú dve porcie polievky denne. Aby ste ušetrili čas a námahu, môžete si polievku pripravovať v množstve dva dni, teda na štyri porcie.

Hippokratova polievka má najsilnejšie výhody, ak sa pri príprave dodržiavajú tieto pravidlá:

Polievka by mala byť varená na miernom ohni v čo najmenším množstvom vody. Nádoba, v ktorej sa varí, musí byť zakrytá, aby sa zabránilo vyparovaniu užitočných zložiek. Používanie hliníkového riadu je zakázané a na jedenie sa odporúča používať strieborný riad.

Mnoho korenín môže zrušiť účinnosť polievky, preto sa na obohatenie chuti odporúčajú iba tieto koreniny v menšom množstve:

– nové korenie, bobkový list, koriander, kôpor, rasca, fenikel, muškátový oriešok, majorán, rozmarín, šafran, šalvia, šťavel, fenikel, estragón a tymian.

Vo väčšom množstve je povolená pažítka, cesnak, cibuľa a petržlen.

Ingrediencie:

  •  1 stredne veľký koreň zeleru
  • 1 stredne veľký petržlenový koreň
  •  2 stredne veľké cibule
  •  2 malé alebo jeden veľký pór
  • cesnak podľa želania (možno pridať na záver)
  •  trochu petržlenovej vňate
  •  600 g paradajok
  • 400 g zemiakov

Príprava:

Zeleninu umyjeme, nakrájame na plátky alebo kocky a môžeme aj nastrúhať. Vložte zeleninu do veľkého hrnca a pridajte toľko vody, aby pokryla všetku zeleninu.

Priveďte do varu a potom pokračujte vo varení na miernom ohni hodinu a pol až dve hodiny, kým zelenina nezmäkne.

Na samom konci varenia pridáme v menšom množstve prelisovaný cesnak a povolené korenie. Uvarenú polievku prevaríme. Skonzumujte jednu porciu polievky, zvyšné množstvo vychlaďte a uložte do chladničky.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*