
Tento chutný hovädzí guláš pripravený v tlakovom hrnci je ideálny na rýchly obed či večeru — vďaka tlaku je mäso dokonale mäkké a zelenina plná chuti. Jednoduchý recept, ktorý zasýti celú rodinu.
Ingrediencie:
- 0,5 PL tuku (masť alebo olej)
- 500 g hovädzieho mäsa (napr. predné, krk)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 menšia červená repa
- 4 zemiaky
- 1/2 zeleru
- 2 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1 bobkový list
- 1 ČL celej rasce
Postup.
V tlakovom hrnci rozohrejte tuk a opražte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak dozlatista. Pridajte na kocky nakrájané hovädzie mäso a opečte ho zo všetkých strán. Zalejte ho vodou tak, aby bolo celé mäso ponorené.
Pridajte soľ, korenie, papriku, bobkový list a rascu. Tlakový hrniec zatvorte a varte 30 minút od momentu, keď sa vytvorí tlak.
Medzitým očistite a nakrájajte mrkvu, červenú repu, zemiaky a zeler.
Po 30 minútach opatrne uvoľnite tlak, otvorte hrniec a pridajte zeleninu. Hrniec opäť zatvorte a varte ďalších 10–15 minút podľa toho, ako mäkkú zeleninu preferujete.
Po uvarení skontrolujte mäso aj zeleninu – mali by byť úplne mäkké.
Tip na servírovanie.
Podávajte posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply