Hovädzí guláš. (NAJLEPŠÍ RECEPT)

Tento chutný hovädzí guláš pripravený v tlakovom hrnci je ideálny na rýchly obed či večeru — vďaka tlaku je mäso dokonale mäkké a zelenina plná chuti. Jednoduchý recept, ktorý zasýti celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 0,5 PL tuku (masť alebo olej)
  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. predné, krk)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 menšia červená repa
  • 4 zemiaky
  • 1/2 zeleru
  • 2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 bobkový list
  • 1 ČL celej rasce

Postup.

V tlakovom hrnci rozohrejte tuk a opražte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak dozlatista. Pridajte na kocky nakrájané hovädzie mäso a opečte ho zo všetkých strán. Zalejte ho vodou tak, aby bolo celé mäso ponorené.

Pridajte soľ, korenie, papriku, bobkový list a rascu. Tlakový hrniec zatvorte a varte 30 minút od momentu, keď sa vytvorí tlak.

Medzitým očistite a nakrájajte mrkvu, červenú repu, zemiaky a zeler.

Po 30 minútach opatrne uvoľnite tlak, otvorte hrniec a pridajte zeleninu. Hrniec opäť zatvorte a varte ďalších 10–15 minút podľa toho, ako mäkkú zeleninu preferujete.

Po uvarení skontrolujte mäso aj zeleninu – mali by byť úplne mäkké.

Tip na servírovanie.

Podávajte posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*