Hrnčekový kakaový koláč s tvarohovou plnkou a ovocím.

Tento koláč pečieme najmä v lete, keď nám v záhradke dozreje bobuľovité ovocie. Môžete použiť ríbezle, černice, maliny, čučoriedky. Ja som použila červené ríbezle a černice.

Vďaka tvarohovej plnke je tento koláč aj veľmi sýty.

 

Suroviny

  • Cesto:

    • 2 hrnčeky polohrubej múky

    • 1 hrnček kryštálového cukru

    • ½ hrnčeka oleja

    • 1 hrnček mlieka

    • 2 vajcia

    • 1 balíček vanilínového cukru

    • 1 balíček prášku do pečiva

    • 1 PL kakaa

  • Plnka:

    • 250 g tvarohu

    • 250g kyslej smotany

    • 1 vajce

    • 2 – 3 PL práškového cukru (podľa toho ako chcete sladké)

    • 1 balíček vanilínového cukru

    • 2 PL polohrubej múky

    • štipka soli

    • bobuľovité ovocie podľa chuti


Postup prípravy

Najskôr si pripravte plnku: tvaroh vložte do misky, pridajte kyslú smotanu, vajce, cukor, vanilínový cukor, múku a soľ. Všetko premiešajte, kým nevznikne hladká zmes. Plech s rozmerom 30×40 cm vysteľte papierom na pečenie.

Na cesto zmiešajte v miske preosiatu múku s kakaom, práškom do pečiva, kryštálovým a vanilínovým cukrom. Prilejte olej a mlieko, vložte vajcia a všetko šľahajte mixérom, kým nevznikne jednotné cesto.

Prichystáme si umyté ovocie, tvarohovú náplň a nakoniec cesto.

Cesto rovnomerne rozotrite na plech. Na jeho povrch lyžicou rozmiestnite kôpky tvarohovej plnky. Posypte vybraným ovocím a vložte piecť do rúry vyhriatej na 175 °C približne na 30 minút.

Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť.

TIP: Pre ešte lákavejší vzhľad ho môžete poliať rozpustenou čokoládou. Ale chutí dobre aj bez.

TIP: Najlepšie chutí, keď je vychladený v chladničke. Ja ho pečiem večer a jeme ho na druhý deň.

 

foto: Súkromný archív redakcie zenskerady.sk 

 

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*