Hrnčekový koláč Gavalier: Tvaroh, lekvár a čokoláda – dokonalá kombinácia chutí.

Potrebujeme:

Cesto:

2 hrnčeky polohrubej. múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 bal.vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

citrónová kôra

Fliačky:

250g tvarohu

1 lyžica cukor múčka

100g lekvár

lekvár + kondenzovaná čokoláda (stačí roztopiť pár kúskov čokolády a primiešať do lekváru. Namiesto čokolády môžete použiť aj Granko!

Postup:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, mlieko a ostatné sypké prísady a dobre premiešajte. Cesto nalejte na plech (vopred maslom a múkou vymastený).

Fliačky: Tvaroh zmiešajte s cukrom, maslom a ,,kôpkujte” na cesto lyžičkou. Rovnako urobte s lekvárom s čokoládou.

Pečieme pri teplote 180 stupňov, po dobu 25 minút.

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom alebo kokosom.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*