Prísady
Cesto:
- 200 g masla
- 300 g +2 lyžice hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtka
- 4 lyžice kakao
Krém:
- 0,5 dl smotany na šľahanie
- 200 g tmavej čokolády
Poleva:
- 100 g tmavej čokolády
- 1 lyžica oleja
Postup:
Maslo vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a vaječný žĺtok a vyšľaháme, aby sa hmota spojila.
Zmiešajte 300 g múky a kakao a postupne pridajte do maslovej hmoty, vymiešajte do hladka. Zabaľte do fólie a nechajte v chladničke 30 minút.
Pracovnú plochu posypte trochou múky a cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 3-4 mm. Vykrajujte kruhy, pečieme ich na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 15 minút.
Zahrejte smotanu a roztopte v nej 200 g čokolády. Nechajte vychladnúť a vyšľahajte do peny. Trochu krému si odložíme na zdobenie.
Krémom spájajte po dve sušienky,
Čokoládu a olej roztopte vo vodnom kúpeli, vymiešajte do leskla.
Kolieska namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Vrch ozdobíme krémom.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply