IŠLERKY – najobľúbenejšia sviatočná cukrovinka s lahodným krémom.

Išlerky  ​​sú jedným z najlepších a najobľúbenejších sviatočných koláčikov. Na Vianoce nesmú chýbať a ich úžasná čokoládovo-krémová chuť si vás získa už pri prvom zahryznutí. S týmto osvedčeným receptom to dopadne dokonale!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 140 g masla
  • 70 g práškového cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 žĺtok

Maslo, múku, práškový cukor, kakao a žĺtok vymiešame na tuhé, hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na pomučenej doske na hrúbku 3 mm. Vykrajujeme kolieska, ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 13 minút. Necháme vychladnúť.

Krém:

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g masla pri izbovej teplote

Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom do peny. Potom varíme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania, kým krém začne hustnúť. Hotový krém necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým vaječným krémom. Krém odložíme na 30 minút do chladničky stuhnúť.

Glazúra:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 4 polievkové lyžice mlieka
  • 4 polievkové lyžice oleja

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s mliekom a olejom, vymiešame do leskla.

Polovicu vychladnutých koliesok namáčame do čokoládovej polevy.

Ozdoba:

  • polovice vlašských orechov
  • nasekané pistácie

Čokoládové kolieska ozdobíme polovicami vlašských orechov alebo nasekanými pistáciami.

Na druhú polovicu sušienok nastriekame vaječný krém, na vrch položíme čokoládové kolieska. Koláčiky odložíme do chladničky. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*