
Jablkové guľky sú obľúbené sladké pečivo z nemeckej alebo holandskej kuchyne. Pripravujú sa z jemného cesta plneného kúskami jabĺk. Tradične sa smažia ako šišky alebo tvarohové guľky a následne posýpajú práškovým cukrom. 🍎🍪 Rozvoňajú vám celý byt.😋
Ingrediencie:
✿ 3 veľké jablká
✿ 1 vanilkový struk (len semienka)
✿ 250 g nízkotučného tvarohu
✿ 120 ml repkového oleja
✿ 350 g hladkej múky
✿ 15 g prášku do pečiva
✿ 120 g kryštálového cukru
Postup:
Jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich na väčšie kúsky.
V miske premiešajte tvaroh, olej, semienka z vanilkového struku a cukor. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a ručne vypracujte cesto. Nakoniec primiešajte nakrájané jablká. Väčšie kúsky jabĺk dodajú guľkám šťavnatosť.
Z cesta vytvarujte 7–10 guliek, uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C (teplovzdušný režim) približne 25 minút.
Podľa chuti môžete ešte horúce guľky obaliť v zmesi cukru a škorice. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply