Jablkové guľôčky v rúre, za pár minút. Musíte vyskúšať!

Jablkové guľky sú obľúbené sladké pečivo z nemeckej alebo holandskej kuchyne. Pripravujú sa z jemného cesta plneného kúskami jabĺk. Tradične sa smažia ako šišky alebo tvarohové guľky a následne posýpajú práškovým cukrom. 🍎🍪 Rozvoňajú vám celý byt.😋

Ingrediencie:

✿ 3 veľké jablká
✿ 1 vanilkový struk (len semienka)
✿ 250 g nízkotučného tvarohu
✿ 120 ml repkového oleja
✿ 350 g hladkej múky
✿ 15 g prášku do pečiva
✿ 120 g kryštálového cukru

Postup:

Jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich na väčšie kúsky.

V miske premiešajte tvaroh,  olej, semienka z vanilkového struku a cukor. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a ručne vypracujte cesto. Nakoniec primiešajte nakrájané jablká. Väčšie kúsky jabĺk dodajú guľkám šťavnatosť.

Z cesta vytvarujte 7–10 guliek, uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C (teplovzdušný režim) približne 25 minút.

Podľa chuti môžete  ešte horúce guľky  obaliť v zmesi cukru a škorice. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*