Prísady:
- 8 vajec
- 8 lyžičiek cukru
- 8 lyžičiek múky
- štipka soli
- 2 veľké jablká
- 1 vanilkový puding
- 20 dkg cukru
- 4 dl mlieka
- 25 dkg margarínu
- pol litra smotana na šľahanie (alebo krém Hulala Meggle, MyllacGold)
- škorica
Postup:
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Nakrájajte 2 jablká na plátky a uložíme ich do riadkov na plech na pečenie, dáme zapiecť vo vyhriatej rúre pri 180°C.
8 bielok vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, primiešame postupne po lyžiciach cukor a stále šľaháme, po jednom pridáme žĺtka a nakoniec opatrne pridáme múku. Cesto rozložíme na upečené jablka a pokračujeme v pečení pri 180°C do ružova, urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Vychladnutý koláč otočíme jablkami na vrch.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Krém natrieme na vychladnutý koláč a zarovnáme.
Smotanu vymiešame na tuhú šľahačku. Navrstvíme na vrch koláča. Odložíme na 1-2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply