Je to jednoduchá pochúťka, ktorú zvládne urobiť každý.
Suroviny:
- 1,5 kg jabĺk
- 6 lyžíc cukru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 1 čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry
Na cesto:
- 6 vajec
- 180 g múky
- 150 g práškového cukru
- 4 lyžice mlieka
- polovica balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 1 liter mlieka
- 3 balenia vanilkového pudingového prášku
- 150 g cukru
- 2 dl smotany na šľahanie
- 1 čajová lyžička želatíny (prášok)
Na vrch:
- pol balenia čokoládového pudingu
- 2,5 dl mlieka
- 3 lyžice cukru
- škorice
Postup:
Jablká ošúpeme a nastrúhame, zmiešame so škoricou a cukrom. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a jablká vyhladíme na plech.
Základ:
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme mlieko a primiešame múku a prášok do pečiva. Opatrne pridajte tuhý sneh. Cesto nalejeme na jablkovú zmes a zarovnáme. Pečieme v rúre pri 180°C, do ružová, urobíme si test ihlou. Plech vyberieme z rúry a nechajte vychladnúť. Vychladnutý koláč vyklopíme a odstránime papier na pečenie. Jablková vrstva zostane na vrchu.
Krém:
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme mierne vychladnúť. Želatínu rozpustíme v 2 PL vody a primiešame do ešte vlažného pudingu. Smotanu vyšľaháme do tuha a zmiešame s pudingom. Krém odložíme do chladničky. kým nezačne tuhnúť, rozotrieme na vrch koláča. Koláč odložíme do chladničky na asi 3 hodiny.
Na ozdobenie:
Z čokoládového pudingu, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme ochladnúť. Ešte vlažný puding dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme rezy, nakoniec posypeme škoricou.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply