Jablkovo pudingové rezy – výborná krémová pochúťka! Vždy keď mi doma ostanú jablká, pečiem túto dobrotu…

Je to jednoduchá pochúťka, ktorú zvládne urobiť každý.

Suroviny:

  • 1,5 kg jabĺk
  •  6 lyžíc cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 180 g múky
  • 150 g práškového cukru
  • 4 lyžice mlieka
  • polovica balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli

Krém:

  •  1 liter mlieka
  •  3 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 150 g cukru
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 1 čajová lyžička želatíny (prášok)

Na vrch:

  • pol balenia čokoládového pudingu
  • 2,5 dl mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • škorice

Postup:

Jablká ošúpeme a nastrúhame, zmiešame so škoricou a cukrom. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a jablká vyhladíme na plech.

Základ:

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme mlieko a primiešame  múku a  prášok do pečiva. Opatrne pridajte tuhý sneh. Cesto nalejeme na jablkovú zmes a zarovnáme. Pečieme v rúre pri  180°C, do ružová, urobíme si test ihlou.  Plech vyberieme z rúry a nechajte  vychladnúť. Vychladnutý koláč vyklopíme a odstránime papier na pečenie. Jablková vrstva zostane na vrchu.

Krém:

Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme mierne vychladnúť. Želatínu rozpustíme v 2 PL vody a primiešame do ešte vlažného pudingu. Smotanu vyšľaháme do tuha a zmiešame s pudingom. Krém odložíme do chladničky. kým nezačne tuhnúť, rozotrieme na vrch koláča. Koláč odložíme do chladničky na asi 3 hodiny.

Na ozdobenie:

Z čokoládového pudingu, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme ochladnúť. Ešte vlažný puding dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme rezy, nakoniec posypeme škoricou.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*