Jablkový koláč s pudingom – fantasticky chutný recept! Lepší ste nejedli!

Veľmi chutný jablkový koláč s pudingom a šľahačkou!! Keď tento koláč vyskúšate, budete ho chcieť piecť každý deň, je taký chutný. Tento recept na jablkový koláč je obzvlášť dobrý, tak krásne ovocný a krémový s pudingom a šľahačkou!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 60 gramov polohrubej múky
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 3 vajcia
  • 75 g práškového cukru
  • 25 g rozpusteného masla
  • štipka soli

Jablková náplň:

  • 800 g jabĺk (odkôstkovaných a olúpaných)
  • 1 lyžička škorice
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • šťava z pol 1/2 citróna
  • 20 g pšeničný alebo kukuričný škrob ( Maizéna)
  • 100 ml jablkovej šťavy

 Puding:

  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku (37 g)
  • 500 ml mlieka
  • 40 gramov cukru

Na vrch:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček smeta fix
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g nastrúhanej bielej čokolády

Postup:

Piškótový plát:

Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha.

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do krémova, pridáme tuhý sneh z bielok, opatrne premiešame, opatrne primiešame múku a škrob. Jemne premiešame. Nakoniec opatrne primiešame rozpustené maslo.

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Upečieme do ružova. Necháme vychladnúť!

Jablková náplň:

Jablka očistíme a nakrájame na malé kocky. Jablka dáme na panvicu, pridáme cukor a šťavu z pol citróna, premiešame, pridáme škoricu, zakryjeme a udusíme na miernom ohni do mäkka.

Škrob zmiešame s jablkovou šťavou a pridáme do mäkkých jabĺk, za stáleho miešania uvaríme do hustá. Necháme mierne vychladnúť a potom navrstvíme na vychladnutý piškótový plát. Zarovnáme.

Puding:

100 ml studeného  mlieka zmiešame s vanilkovým pudingovým práškom. Zvyšné mlieko s cukrom privedieme do varu, pridáme rozmiešanú pudingovú zmes a za stáleho miešania  uvaríme hustý puding.

Vanilkový puding rovnomerne navrstvíme na jablkovú náplň, zakryjeme fóliou a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a smeta fix do tuha.

Tuhú šľahačku rovnomerne navrstvíme na vychladnutú pudingovú vrstvu. Zarovnáme a vrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*