Jablkový koláč so škoricou a posýpkou. Všetko uložte na plech a upečte.

Tento jednoduchý jablkový koláč so škoricou a chrumkavou posýpkou je vhodný na každú príležitosť. Vonia ako domov a chutí ešte lepšie, než vyzerá.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 2 vajcia
  • 1/4 ČL soli
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1/2 šálky kryštálového cukru (100 g)
  • 1/4 šálky rastlinného oleja (70 ml)
  • 1/2 šálky kyslej smotany (130 g)
  • 1¾ šálky hladkej múky (220 g)
  • 1 ČL prášku do pečiva

Plnka:

  • 3–4 jablká
  • Škorica podľa chuti
  • 1 lyžica cukru

Posýpka:

  • 3 lyžice múky (50 g)
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice masla (40 g)

Postup:

V mise vyšľahajte vajcia so soľou, vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom do nadýchanej peny (4–5 minút). Pridajte olej a kyslú smotanu, premiešajte do hladka. Prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva a opäť premiešajte do hladkého cesta. Cesto nalejte do maslom vymasteného pekáča.

Jablká ošúpte, nakrájajte na plátky, premiešajte so škoricou a cukrom a rovnomerne rozložte na cesto.

Na posýpku zmiešajte múku, cukor a zmäknuté maslo, vypracujte mrveničku a posypte ňou koláč.

Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C  približne 40–45 minút.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*