Tento jablkový koláč, pekávala už naša babička, je to náš rodinný recept, pečieme ho vždy, keď nám dozrievajú v záhrade jabĺčka.
Suroviny:
Cesto:
- 50 dkg hladkej múky
- 20 dkg práškového cukru
- 150 g tuku
- 1 prášok do pečiva
- 1 celé vajce
- 2 lyžice kyslej smotany
Jablková náplň:
- 1 kg jabĺk
- cukor
- 1 lyžica škorica
Očistene a nastrúhané jablka dáme variť s cukrom a škoricou, keď sa nám náplň spojí necháme vychladnúť. Cukor dávame podľa chuti, podľa toho aké kyslé alebo sladké máme jablka.
Cesto:
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch rozotrieme jablkovú náplň a na vrch vystrieme druhú časť cesta. Vrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.. Pečieme pri 180°C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply