Ľahká kakaová piškóta, lahodný krém s jahodami, navrch jahoda a piškóta a trocha čokolády. Bude to veľká porcia, lahodná a veľmi výdatná, s 30 kockami koláča.
Suroviny:
Piškótový plát:
- 6 vajec
- 6 PL cukor
- 5 PL múka
- 1 lyžica. kakao
Krém:
- 1 bakíček vanilkový pudingový prášok
- 3 dl mlieka
- 50 g maslo
- 150 g mascarpone
- 100 g cukru
- 500 g jahôd (zopár si ich odložíme na ozdobu)
Na vrch:
- 400 ml smotana na šľahnie 30%
- smeta fix
- celé jahody
- okrúhle detské piškóty
- 40-50 g roztopená čokoláda
Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Po jednom pridáme žĺtka a postupne pridáme múku zmiešanú s kakaom. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 200°C asi 1-15 minút.
Jahody nakrájame na malé kúsky.
Mascarponé vymiešame s cukrom a maslom.
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme so smeta fix do peny.
Mascarpone zmiešame s vychladnutým pudingom a pridáme nakrájané jahody.
Na vychladnutý piškótový plát natrieme jahodovo mascarpone krém a zahladíme, na vrch dáme tuhú šľahačku, na šľahačku uložíme okrúhle piškóty a ozdobíme jahodami. Celý koláč popíšeme rozpustenou čokoládou. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Leave a Reply