Jahodová kocka s piškótami – pečieme ju skoro každý víkend a spolu s kávičkou chutí najlepšie!

Ľahká kakaová piškóta, lahodný  krém s jahodami, navrch jahoda a piškóta a trocha čokolády. Bude to veľká porcia, lahodná a veľmi výdatná, s 30 kockami koláča.

Suroviny:

Piškótový plát:

  • 6 vajec
  • 6 PL cukor
  • 5 PL  múka
  • 1 lyžica. kakao

Krém:

  • 1 bakíček vanilkový pudingový prášok
  • 3 dl mlieka
  • 50 g maslo
  • 150 g mascarpone
  • 100 g cukru
  • 500 g jahôd (zopár si ich odložíme na ozdobu)

Na vrch:

  • 400 ml smotana na šľahnie 30%
  • smeta fix
  • celé  jahody
  • okrúhle detské piškóty
  • 40-50 g roztopená čokoláda

Postup:

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Po jednom pridáme žĺtka a postupne pridáme múku zmiešanú s kakaom. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 200°C asi 1-15 minút.

Jahody nakrájame na malé kúsky.

Mascarponé vymiešame s cukrom a maslom.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme so smeta fix do peny.

Mascarpone zmiešame s vychladnutým pudingom a pridáme nakrájané jahody.

Na vychladnutý piškótový plát natrieme jahodovo mascarpone krém a zahladíme, na vrch dáme tuhú šľahačku, na šľahačku uložíme okrúhle piškóty a ozdobíme jahodami. Celý koláč popíšeme rozpustenou čokoládou. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*