Tento dezert je veľmi jednoduchý a naše mamy ho robievali deťom, pretože bol rýchly a veľmi chutný. Navyše obsahuje samé dobré veci a je prospešný aj pre naše zdravie.
Ingrediencie:
- 300 g tvarohu
- 70 g kyslej smotany
- 1 ČL škorice
- 300 g jahôd
- 100 g cukru
Postup
- Jahody si umyte a osušte.
- Vezmite si 70 g jahôd, vložte ich do nádoby a dajte bokom. Neskôr ich použijete na dekoráciu dezertu.
- Tvaroh si premiestnite do väčšej nádoby. Pridajte kyslú smotanu (20% tuku), škoricu a cukor. Všetko vymiešajte do jednotnej konzistencie, najlepšie to docielite, ak použijete mixér.
- Do tvarohovej zmesi pridajte jahody a opäť všetko vymixujte do hladka.
- Hotovú zmes naservírujte do pohárov.
- Vezmite si jahody na dozdobenie, rozrežte ich na 4 časti a poukladajte ich ľubovoľne na dezert. Cukor môžete nahradiť medom.
Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply