
Tento osviežujúci jahodový koláč je dokonalou kombináciou nadýchaného kakaového cesta, jemného mascarpone krému a šťavnatých jahôd. Ideálny dezert na letné popoludnie či rodinnú oslavu.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie.
Cesto:
- 4 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 150 ml oleja
- 150 ml mlieka
- 300 g hladkej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 PL kakaového prášku na pečenie
Krém:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 400 g mascarpone
- 2 balíčky stužovač šľahačky
- 150 g práškového cukru
- 80 g strúhanej čokolády
Na ozdobenie:
- Čerstvé jahody
- 2 balíčky červené tortového želé
Postup:
Príprava cesta:
Predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev).
Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Postupne pridajte olej a mlieko, premiešajte. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a kakao, a po častiach pridávajte do tekutej zmesi.
Vylejte cesto na plech vystlaný papierom na pečenie (približne 30×40 cm).
Pečte 20–25 minút. Nechajte vychladnúť.
Krém:
Smotanu vyšľahajte so stužovačom do tuha. V inej miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom, potom opatrne vmiešajte šľahačku.
Nakoniec pridajte strúhanú čokoládu a jemne premiešajte.
Zostavenie koláča:
Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrite krém. Na vrch poukladajte umyté a na polovice nakrájané jahody.
Pripravte tortové želé podľa návodu na obale a nalejte na jahody. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply